I kveld fikk vi bekreftet to nye smittetilfeller i Orkland etter positiv PCR-test. Begge var allerede i smittekarantene. Det er to barn som oppholder seg i Orkland kommune, men som er hjemmehørende i en annen kommune. De teller derfor ikke med på Orkland kommunes statistikk over koronatilfeller.

De smittede er to barn i alderen 0-10 år. De følges opp i hjemmet hvor de oppholder seg av fastlege og kommunen.

Fortsatt god oversikt over utbruddet

Dette gjør at det til sammen ble ni positive smittetilfeller i Orkland i dag. De har alle har som fellesnevner at de allerede satt i karantene. Som tidligere nevnt vil de to siste ikke telle med på statistikken for Orkland, da de ikke er hjemmehørende her. Det betyr at det totale antallet smittetilfeller i Orkland fortsatt er 99, som vi informerte om tidligere i dag.

I den statusen redegjorde vi grundig for status for utbruddet, hvordan vi jobber og hva du kan bidra med:

Kommunen opplever fortsatt å ha god oversikt over utbruddet, men vi må forvente ytterligere positive prøver i neste uke. Det gjøres en løpende vurdering om ytterligere tiltak må iverksettes. Dette vil skje raskt om situasjonen krever det.

Vi anbefaler at du holder deg oppdatert ved å følge med på kommunens nettsider:

Venter fortsatt på mange prøvesvar

I dag var en hektisk dag hvor vi tok 110 nye prøver som ble sendt inn til laben på St. Olavs hospital i Trondheim. Vi har fått inn 175 prøvesvar i løpet av dagen, og flesteparten er negative. Vi venter fortsatt svar på ca. 50 prøvesvar som er sendt inn tidligere. Disse kommer i tillegg til prøvene som ble tatt i dag.

Kohort ved Evjen barnehage i ventekarantene

En barnehagekohort ved Evjen barnehage settes i ventekarantene i påvente av prøvesvar. To av de ansatte settes i smittekarantene.

Foresatte som er berørt er informert av barnehagen.

Informasjon om de ulike karantenetypene

Koronatest og koronatelefon

Varebestilling stengt 1. og 2. pinsedag - åpner igjen tirsdag 25. mai

Varebestilling er stengt i og med butikkene er helligdagsstengt 1. og 2. pinsedag. Vi har den siste tida hatt tilbud om handling i butikk for de som er i karantene og som ikke har noen til å handle for seg. Tjenesten er åpen igjen fra tirsdag 25. mai kl. 10:00. Åpningstid til og med fredag i neste uke blir klokken 10:00 - 17:00.

Du bestiller her:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no

Eller på telefon 948 63 670 NB! Dette telefonnummeret benyttes kun til dette formålet.

Tidligere saker i tilknytning til dette utbruddet:


orkland.kommune.no/korona