Mange som har hatt problemer med psykisk helse eller rusavhengighet har behov for aktiviteter som en del av sin rehabilitering. Vi tilbyr ulike aktiviteter som kan bidra til å gi hverdagen innhold og mening, og som gir en mulighet til å være en del av et sosialt fellesskap.

Dagsentreret Teglhuset

Teglhuset på Fannrem er åpent tirsdager og fredager 11:00 – 14:00

Dette er et gruppetilbud med individuelle aktiviteter. Målgruppa er mennesker som har psykiske plager, som er i rehabilitering, og som ønsker et sosialt innhold i hverdagen. Mange som besøker dagsenteret liker å holde på med ulike typer hobbyaktiviteter, for eksempel fluebinding, det å lage kort eller smykker. I tillegg har vi kjøkkengruppe, temadager, og refleksjonsgruppe. Aktiviteten kan tilpasses den enkelte, og det er alltid ansatte er til stede som bidrar til å legge til rette for ulike aktiviteter. Også den som ikke ønsker å holde på med en aktivitet er velkommen for en uformell prat, være sammen med andre, ta en kaffekopp.

Friluftsliv

Onsdager 11:00 – 14:00

Tur i friluft, noen ganger med muligheter for å fiske. Utstyr utlånes. Alle tar med matpakke. Kaffe kokes på turen.Transport tilbys etter avtale. Vi drar til egnede turområder i Orkland kommune. Reisemål for turen settes ut fra vær og føreforhold.

 

Kafétreff

Arrangeres en gang i måneden på dagsenteret  i Lensvik. Dette er et sosialt arrangement med servering og innhold etter ønske fra brukere: for eksepmelse film eller vi inviterer til foredrag om ulike tema. Ved sommeravslutningen i juni arrangeres det en tur.

Mindfullnessgruppe

Onsdager på Sentrumsbygget i Meldal.

Guidet mindfulnesstrenng i gruppe.

 

Sykkelgruppe

Spinning med instruktør på Meldal treningssenter.

Mandager og onsdager 10:00 – 13:00

Treffsted i Orklahallen

Åpent mandager og torsdager 11:00 – 14:00 i 2. etasje i Orklahallen på Orkanger.

Dette er et treffsted for mennesker som har hatt eller sliter med rusavhengighet. Det serveres et varmt måltid, og kaffe.