Oppdatering lørdag 22. mai klokken 13:30: To av tilfellene tilhører forrige helgs utbrudd og fører ikke til flere i karantene. Det siste tilfellet gjør at et klassetrinn ved Meldal videregående skole nå går fra å være i ventekarantene til smittekarantene. Kommunen tester cirka 200 personer i dag.

De to som er smittet i tilknytning til det første utbruddet er barn. De er i samme husholdning som tidligere påvist smittet og satt allerede i karantene. Derfor skal ingen ytterligere personer i karantene. Begge barna har det bra og følges opp i hjemmet av kommunen. Det totale antall smittede i dette utbruddet er nå oppe i 13.

Endring av status

I det siste utbruddet, som ble kjent sent torsdag kveld, har en ungdom nå testet positivt. Vedkommende følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege. Dette tilfellet medfører at klassetrinnet ved Meldal videregående skole nå skifter status fra å være i ventekarantene til å være i smittekarantene. Noen av de berørte har allerede testet seg. De som ikke har testet seg, både lærere og elever, får tilbud om testing i dag. De blir kontaktet direkte av kommunen. Statusendringen fører også til at familiemedlemmer i samme husstand nå er i ventekarantene.

Med disse tre nye tilfellene har Orkland nå 86 bekreftet smittede siden pandemien startet. Vi har ennå ikke fått svar på PCR-prøvene til som i går testet positivt på hurtigtesten.

Forståelse og samarbeid

Som vi rapporterte i går har kommunen bemannet opp i pinsen for å håndtere disse utbruddene på en smittevernfaglig god måte. Våre medarbeidere på koronatelefon og testteam jobber for fullt i dag og vil etter planen teste cirka 200 innbyggere i løpet av dagen. Vi venter på cirka 220 prøvesvar fra St.Olavs hospital, men det er lengre ventetid enn vanlig grunnet flere smitteutbrudd i Trøndelag.

Vi vil berømme alle som får beskjed om at de kommer i karantene for god forståelse og samarbeid i denne situasjonen. Det er kun på den måten vi kan lykkes i dette arbeidet.

Fortsatt god pinse – husk smittevernreglene!

Takk for at du bidrar!

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no

Eller på telefon 948 63 670 NB! Dette telefonnummeret benyttes kun til dette formålet.

Tjenesten er åpen fra klokken 10:00 - 14:00 på lørdag (pinseaften). Neste uke er tjenesten åpen 10:00 - 17:00 tirsdag til fredag.

Tidligere saker i tilknytning til dette smittetilfellet


orkland.kommune.no/korona