Ett av tilfellene kan relateres til utbruddet sist helg. De øvrige fem tilhører en ny smittecelle som er knyttet til tilfellet som ble oppdaget sent i går kveld.

Vedkommende tilhører utbruddet forrige helg testet positivt på dag-7-test. Dette er dermed det ellevte tilfellet knyttet til denne smittecellen. Denne personen, som er et barn, satt allerede i smittekarantene. Barnet blir fulgt opp av kommunen i hjemmet og har det bra. Ingen flere blir satt i karantene som følge av dette tilfellet.

De andre fem smittede kan relateres til det positive tilfellet som ble avdekket sent i går kveld. Smittesporingen avdekker at dette utbruddet ikke kan relateres til forrige helgs utbrudd, men har sin opprinnelse i en annen kommune i landet. Som følge av disse utbruddene blir karantene utover det vi informerte om tidligere i dag iverksatt slik:

  • En klasse ved Orkanger barneskole
  • En klasse ved Orkdal vidaregåande skole (Follo)

I tillegg settes to klasser i ventekarantene på Meldal videregående skole.

Med de nye opplysninger er nå 133 personer i ventekarantene. 20 personer er definert som nærkontakter. Vi venter fortsatt på en del prøver fra onsdag og torsdag og det kan bli flere positive tilfeller.

En av de som har testet positivt har vært innom følgende steder:

  • YX Orkanger i Tiltaksveien 2, 18. mai klokken 06:15 - 06:45 og 9:30 - 10:00
  • Kiwi Orkanger, 18. mai klokken 09:30 - 10:00
  • Buss 310 18. mai Orkanger - Klett 10:05

Har du vært på noen av disse stedene i angitt tidsrom, ønsker vi at du skal følge med på symptomer. Får du symptomer holder du deg hjemme og bestille deg test. Er du i tvil? Bestill test!

Vi har dermed to uavhengige utbrudd i Orkland akkurat nå. Det første kan være avsluttet, mens det siste kan involvere flere personer. Med de siste seks tilfellene er det totale antall smittede i Orkland 83, siden mars 2020.

Vi kommer med ytterligere informasjon når vi vet mer.

Koronatelefonen

Vår koronatelefon 900 31 260 holder åpent i dag fra 10:00 til 17:00

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no

Eller på telefon 948 63 670 NB! Dette telefonnummeret benyttes kun til dette formålet.

Tjenesten er åpen fra klokken 10:00 - 17:00 i dag fredag og i morgen lørdag.

Informasjon om de ulike karantenetypene

Tidligere saker i tilknytning til dette smittetilfellet


orkland.kommune.no/korona