Orkland kommune har fått sitt smittetilfelle nummer 77. Opprinnelsen til dette smittetilfellet er ikke endelig kartlagt. Det jobbes nå intensivt med smittesporing og smittekartlegging. Det nye tilfellet involverer Orkanger barneskole, voksenopplæringen og Orklandbadet.

Vedkommende som er smittet er en kvinne i 30-årene. Hun har lettere symptomer og følges opp i hjemmet av kommune og fastlege.

Over 50 personer i karantene som resultat av smittetilfellet

Følgende settes i karantene som resultat av dette smittetilfellet:
  • En klasse på Orkanger barneskole i ventekarantene
  • En klasse i voksenopplæringen i ventekarantene
  • 7 personer ved Orklandbadet i ventekarantene
  • 18 nærkontakter i smittekarantene

Alle som er satt i karantene er varslet. Dette gjelder også foresatte ved Orkanger barneskole. Orklandbadet er åpent som vanlig i dag, og det er helt trygt å reise dit.

Informasjon om de ulike karantenetypene finner du her:

Orkdal vidaregåande skole ute av ventekarantene

Ellers har vi fått svar på 171 av prøvene som ble tatt onsdag 19. mai. Flere av disse er prøver på dag 7 for personer har vært i smittekarantene i forbindelse med forrige ukes utbrudd. Det er som resultat av dette flere som nå er ferdig med sin smittekarantene. Vi venter fortsatt svar på ca. 40 prøver.

Torsdag 20. mai var det noe roligere når det gjelder testing – ca. 100 prøver ble tatt. Vi tok da de siste oppfølgingsprøvene etter smitteutbruddet vi hadde i forrige uke. Altså prøver på dag 7 for personer som har vært i smittekarantene. Resultatet av disse prøvene foreligger enten sent i dag eller lørdag.

Klassen fra Orkdal vidaregåande skole er ute av ventekarantene, da prøven for personen som var nærkontakt til smittet i annen kommune var negativ. Denne saken har ikke noen sammenheng med det tidligere utbruddet eller det nye smittetilfellet.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon senere i dag.

Vi gå mot enn en langhelg og minner om at det ikke er tiden for å samles. Hold avstand, unngå unødvendig reising og pass på hverandre.

Dette gjelder nå

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no eller på telefon 948 63 670 Fredag 21. mai er tjenesten åpen fra klokken 10:00 - 13:00. NB! Dette telefonnummeret skal bare brukes til varebestilling.

Bestille test - spørsmål - mer informasjon


orkland.kommune.no/korona