Oppdatering lørdag 22. mai klokken 23:00: I løpet av kvelden er seks nye tilfeller bekreftet smittet. I tillegg er det avdekket en ny positiv hurtigtest. Mange kansellerer pinseaktiviteter og stiller på test. Det er vi svært glade for.

Samtlige av de nye tilfellene er relatert til det siste smittetilfellet, ingen flere har fått påvist smitte fra forrige helgs utbrudd. Det betyr at det siste utbruddet, som ble avdekket sent torsdag kveld, er oppe i 13 positive tilfeller. I tillegg har vi fått positivt svar på fire hurtigtester. PCR-prøvene av disse er ennå ikke ferdiganalysert, men vi agerer som om de er positive.

De seks bekreftede positive prøvene fordeler seg slik:

  • Tre barn i aldersgruppen 0 - 10 år
  • En ungdom i aldersgruppen 10 - 18 år
  • To personer i aldersgruppen 30 - 40 år

I tillegg har en voksen person i aldersgruppen 50 - 60 år avlagt positiv hurtigtest. Alle som er syke blir fulgt opp i hjemmet av kommunen og fastlege. Ingen fra Orkland kommune er lagt inn på sykehus som følge av koronasmitte.

Konsekvenser av dagens prøvesvar

Den store majoriteten av dagens prøvesvar er negative. Det betyr at en klasse ved Orkanger barneskole nå er ute av ventekarantene. Det er kun en nærkontakt av en smittet som fortsatt er i smittekarantene. Grunnet dagens positive prøver er skoleklassen fra Meldal videregående skole nå i smittekarantene. Det omtalte vi i forrige oppdatering i dag klokken 13:30. Samtlige involverte er kontaktet og har avlagt test i løpet av dagen. Ved Orkanger barneskole er fortsatt 2. trinn og 7. trinn i smittekarantene.

Mer smittsom

Dette utbruddet viser hvor raskt den britiske varianten av covid-19-viruset smitter. Derfor er vi svært påpasselig med å sette folk i karantene. Utbruddet involverer svært mange og vi må forvente flere positive prøver de neste dagene.  Vi håper imidlertid på flere negative prøver slik at mange som nå sitter i ventekarantene kommer ut av denne.

Orkland har nå 92 positive prøver så langt i pandemien. Vi venter fortsatt på 64 prøvesvar fra i går. I løpet av dagen har vi tatt 186 nye prøver. Vi fortsetter å teste for full også i morgen.

Orkland kommune vil igjen benytte anledningen til å takke befolkningen som viser stor velvilje og bidrar i denne situasjonen. Dere endrer og kansellerer planer og kommer på testing.

Vi skal komme oss gjennom dette sammen - Takk for at du bidrar!

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

E-post: varebestilling@orkland.kommune.no

Eller på telefon 948 63 670 NB! Dette telefonnummeret benyttes kun til dette formålet.

Tjenesten er åpen fra klokken 10:00 - 17:00 tirsdag til fredag neste uke.

Tidligere saker i tilknytning til dette smittetilfellet


orkland.kommune.no/korona