Oppdatering 18. mai klokken 14:00: Siden siste statusoppdatering i går klokken 13:10 har vi mottatt 128 negative prøvesvar. Det betyr at ingen nye har fått påvist smitte i Orkland. Vi venter fortsatt på cirka 40 prøver tatt i går, men fordi det er stor pågang på laboratoriet vil det kunne ta noe lengre tid enn normalt med å få svar. En av lørdagens positive prøver viste seg å være negativ.

Det siste utbruddet i Orkland har bestått av to ulike smitteceller som har vært uavhengig av hverandre. Det ene utbruddet har opprinnelse i en annen kommune. I tillegg har vi hatt et enkelttilfelle som ble påvist lørdag 15. mai. Prøven viste seg som svakt positivt og håndtert deretter. Det medførte at den smittede ble satt i isolasjon og nærkontakter ble satt i karantene.

Siden prøven var svakt positiv valgte kommunen i samråd med Folkehelseinstituttet (FHI) og St. Olavs hospital å gjennomføre en oppfølgingsprøve på 17. mai. Svaret kom i natt og konkluderte med at vedkommende ikke er smittet.  Det var flere som ble satt i nærkontaktkarantene på bakgrunn av den opprinnelige prøven. Alle involverte er kontaktet og er nå fritatt fra karantene.

Status i dag er at 75 personer har kommet ut av vente- eller smittekarantene. 125 personer er fortsatt i karantene. Onsdag og torsdag tas det ny test, såkalt dag-7-prøve, av de fleste. Først mot slutten av uka ser vi hvor mange som totalt er blitt smittet i dette utbruddet.

Utvidet åpningstid på koronatelefonen

Koronatelefonen og testteamet utvider kapasiteten i dag. Koronatelefonen 900 31 260 holder åpent til klokken 17:00 i dag, tirsdag 18. mai.

Informasjon om korona og Orkland kommunes tiltak

Tidligere saker vedrørende dette utbruddet

Følgende saker er publisert tidligere:


orkland.kommune.no/korona