Søndag ettermiddag 16. mai har vi fått beskjed om at en ny person har testet positivt. Personen var allerede kartlagt og i karantene. Personen er del av husstand som allerede hadde fått påvist smitte og var i karantene. Dette er altså ikke ny og ukjent smitte. Dette er tilfelle nummer 77 for Orkland. Ellers kan vi nå bekrefte at opprinnelse for utbruddet i Orkland er identifisert.

Personen har det bra og følges opp i hjemmet av kommunen og fastlege. Dette smittetilfelle berører Evjen barneskole. Det er ikke behov for å sette klassetrinn i karantene, da vedkommende ble smittet etter siste skoledag onsdag 13. mai. Det vil bli sendt ut informasjon til foreldre på Evjen barneskole.

God kontroll på utbruddet

Vi venter fremdeles på ca. 100 prøvesvar. Det vil komme en avsluttende oppsummering av status og prøvesvar sent i kveld.

Vi kan nå bekrefte at opprinnelsen til utbruddet stammer fra en annen kommune. I samarbeid med flere andre kommuner har vi nå fått fullstendighet klarhet i hvordan smitten har kommet til Orkland og hvordan den har spredd seg videre.  Akkurat nå opplever vi at vi har god kontroll, men vi venter som sagt på mange prøvesvar, så situasjonen kan forandre seg.

Vi benytter også anledningen å presisere våre sterke anbefalinger som vi kom med tidligere i dag:

  • Samling av 50 personer utendørs er et totalantall. Det vil si alle som er til stede på arrangementet. For eksempel er arrangørstab altså inkludert i det maksimale antallet på 50 personer.
  • Fullvaksinert vil si at du har tatt 2 doser vaksine for 3 uker siden eller lengre.
  • Munnbind-anbefalingen gjelder på offentlige plasser der dere ikke kan overholde 2 meters avstand.
  • Aktivitet innendørs følger fortsatt nasjonale anbefalinger og forskrift.

Nasjonale anbefalinger og forskrift finner du her:

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

Søndag 16. mai er tjenesten åpen fra klokken 12:00 - 18:00. Flere butikker har søndagsåpent, så mangler du noe – ta kontakt! Flere har fått hjelp allerede. Vi hjelper deg gjerne!

Informasjon om korona og Orkland kommunes tiltak

Tidligere saker vedrørende dette utbruddet

Følgende saker er publisert tidligere:


orkland.kommune.no/korona