Oppdatering klokken 22:50 søndag 16. mai. Det har vært en lang dag med prøvetaking og kartlegging i dag også. De to siste dagene er det tatt 289 PCR-prøver og cirka 150 hurtigtester knyttet til det siste smitteutbruddet. 150 personer er i karantene og om lag 100 personer er i ventekarantene. Ingen nye positive prøvesvar er mottatt så langt i kveld.

I vår oppdatering klokken 17:15 i ettermiddag rapporterte vi om ett nytt positivt tilfelle. Vi har så langt ikke mottatt flere positive testresultat i løpet av kvelden. Det er fortsatt en del prøver til analyse, så vi kan ikke helt utelukke at det vil kunne komme flere positive prøvesvar.

Vi er, som tidligere nevnt, en del av et utbrudd som har opprinnelse i en annen kommune. Dette utbruddet involverer også flere andre kommuner. Det har vært et godt samarbeid på tvers av kommunegrensene.

Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har møtt opp for prøvetaking. Dere har vært helt fantastisk. Alle ser alvoret i situasjonen og gjør sitt for å bidra!

Vi benytter også anledningen å presisere våre sterke anbefalinger som vi kom med tidligere i dag:

  • Samling av 50 personer utendørs er et totalantall. Det vil si alle som er til stede på arrangementet. For eksempel er arrangørstab altså inkludert i det maksimale antallet på 50 personer.
  • Fullvaksinert vil si at du har tatt 2 doser vaksine for 3 uker siden eller lengre.
  • Munnbind-anbefalingen gjelder på offentlige plasser der dere ikke kan overholde 2 meters avstand.
  • Aktivitet innendørs følger fortsatt nasjonale anbefalinger og forskrift.

Nasjonale anbefalinger og forskrift finner du her:

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

Tjenesten er åpen klokken 10:00 - 13:00.

Informasjon om korona og Orkland kommunes tiltak

Tidligere saker vedrørende dette utbruddet

Følgende saker er publisert tidligere:


orkland.kommune.no/korona