Vi har siden oppdateringen sent lørdag kveld 15. mai fått svar på over 100 prøver, og så langt har vi ingen flere positive tilfeller i Orkland. Det understrekes at vi fortsatt venter på mange prøvesvar. Situasjonen anses nå som mye mer oversiktelig, og hovedvekten av de smittede er knyttet til en samling utenfor Orkland kommune. Berørt kommune er varslet. Vi begynner å få god oversikt for smittekartleggingen, men dette arbeidet fortsetter utover dagen og kvelden. Orkland kommune kommer med sterke lokale anbefalinger som påvirker 17. mai. Dette kommer i tillegg til nasjonale anbefalinger og regler. Det må likevel forventes at vi kan få flere smittetilfeller og at flere må i karantene.

Vi vil komme tilbake med en oppdatering i løpet av kvelden når det gjelder prøvesvar og eventuelle konsekvenser av dette. De som er smittet og syke følges opp av fastlege og kommunen i sine respektive hjem.

OBS! Vi opplever mange henvendelser i dag, så åpningstid for koronatelefon 900 31 260 forlenges til kl. 18:00 i kveld.

Møte i kriseledelsen setter rammene for 17. mai

Etter møte i kriseledelsen og en grundig faglig vurdering av kommuneoverlege og smittevernoverlege kommer Orkland kommune med en sterk anbefaling om munnbind og avstand, samt maksimalt 50 personer for samlinger eller større arrangement utendørs.

Sammen med nasjonale anbefalinger og regler innføres følgende sterke anbefalinger:

  • Om du ikke kan overholde 2 meter avstand og du ikke er fullvaksinert, så anbefales bruk av munnbind.
  • Utendørs anbefales det ikke større samlinger eller arrangement enn maksimalt 50 personer.

Disse anbefalingene gjelder fra og med i dag, og til ny informasjon blir gitt.

Det understrekes at disse sterke anbefalingene kommer i tillegg til eksisterende nasjonale anbefalinger og regler:

Innenfor dette rammeverket av sterke lokale anbefalinger og nasjonale regler og anbefalinger kan altså 17. mai feiring gjennomføres. Her har vi alle et ansvar for å vurdere egne planer for nasjonaldagen sett opp mot dette rammeverket. Er du i tvil, så er det nok best å avlyse dine planer.

Status for smittekartlegging

Involverte på Isfjord Norway AS og Shawcor Norway AS er PCR-testet og her er smittekartlegging stort sett ferdig. Da en av de smittede var elev ved voksenopplæringen fikk vi i går hurtigtestet en hel kohort. Alle hurtigprøver var negative, men vi har ikke fått svar på PCR-tester ennå. Dette arbeidet fortsetter og vi velger som ledd i smittesporingen å teste alle ved voksenopplæringen i dag søndag 16. mai. I løpet av i dag vil mange i Orkland bli kontaktet og testet og det er ikke usannsynlig at flere blir satt i karantene og det er som tidligere nevnt ikke usannsynlig at vi vil få flere positive prøver.

På bakgrunn av nye opplysninger vi har fått, så vet vi nå at smittede personer har vært innom følgende steder i Orkanger:
  • Tirsdag 11. mai - kl 11:00 - 12:00 Kappahl-butikken på Amfi Orkanger.
  • Tirsdag 11. mai - kl 11:00 - 11:30 Oris Dental Orkanger.

Har du vært på disse plassene i angitte tidspunkt så ønsker vi at du følger med på symptomer og at du bestiller deg test og holder deg hjemme om du har sykdomsfølelse i kroppen de neste 7 dagene.

For øvrige smittetilfeller vil vi komme tilbake med informasjon vedrørende steder og tidspunkt, når det er behov for det. Dette vurderes løpende.

Er du i karantene og trenger noen til å handle for deg?

Er du og familien din i karantene som følge av det siste smitteutbruddet av korona? Er det noe du trenger på butikken og ikke har noen til å handle for deg? Da er det bare å ta kontakt med kommunen på:

Søndag 16. mai er tjenesten åpen fra klokken 12:00 - 18:00. Flere butikker har søndagsåpent, så mangler du noe – ta kontakt! Flere har fått hjelp allerede. Vi hjelper deg gjerne!

Informasjon om korona og Orkland kommunes tiltak

Tidligere saker vedrørende dette utbruddet

Følgende saker er publisert tidligere:


orkland.kommune.no/korona