Orkland kommune fikk i formiddag bekreftet at vi har smittetilfelle nummer 68 og 69. Begge personene er i samme husstand som personen vi informerte om i går kveld (fredag 14. mai). Til sammen 75 personer er satt i karantene så langt. Smittesporing pågår fortsatt, og det er ikke usannsynlig at flere personer kan være smittet og at ytterligere personer settes i karantene. Opprinnelse til første smittetilfelle i forbindelse med dette utbruddet som så langt har ført til at tre personer er smittet, er ennå ikke identifisert.

De to personene som nå har avlagt positiv PCR-test er i samme husstand som allerede smittet person. De to er en voksen i 30-årene og ett barn i småbarnsalder. De følges opp i hjemmet av fastlege og kommunen. De nye tilfellene involverer småbarnsavdeling i Rianmyra barnehage på Orkanger og dagsenter for psykisk utviklingshemmede på Sampro.

To samarbeidende kohorter i barnehagen, samt ansatte settes i karantene. Tilsvarende gjelder flere ansatte og brukere i Sampro. På bakgrunn av de nye positive tilfellene, så settes nå omtrent 60 personer i karantene. Det gjør at totalt er nå cirka 75 personer i karantene i forbindelse med denne saken.

Involverte personer er eller vil bli kontaktet av kommunen med nærmere informasjon. Personen som ble først smittet har vært innom Orkdal legesenter fredag 14. mai. Aktuelle personer her er allerede satt i karantene og kontaktet av kommunen.

Kommunen vil utvide testkapasitet og informasjonstjeneste etter behov på bakgrunn av denne saken. Per nå pågår et omfattende smittesporingsarbeid.

Orkland kommune vil komme tilbake med mer informasjon om denne saken i løpet av dagen.

Tidligere sak:

Koronatest og koronatelefon:

  • Slik bestiller du koronatest på nett
     
  • Koronatelefon - telefon 900 31 260: Tjenesten er ordinært åpen mandag til lørdag fra kl. 10:00 til 14:00, men vi forlenger åpningstid til kl. 16:00 i dag (lørdag). I utgangspunktet skulle telefon og testing være stengt søndag 16. mai og 17. mai, men vi jobber med å ha et tilbud også disse dagene for koronatelefon og testing. Vi kommer tilbake med informasjon om dette i løpet av dagen.