Informasjon på denne siden gjelder ikke lengre.
Se denne artikkelen for informasjon om korona og vaksinering:
Håndtering av korona og vaksinering fra og med mandag 25. oktober

 

Covid-19-testing foregår ved teststasjonen ved Orkland rådhus, Allfarveien 5 på Orkanger. Teststasjonen ligger ved siden av kulturhuset. Husk at du må bestille time på forhånd. Du kan ikke møte opp uten timeavtale.

Symptomer

Covid-19 har ofte følgende symptomer: feber, hoste, tungpustethet, tap av smaks- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse. Sykdommen kan hos et mindretall også gi andre symptomer som kvalme/oppkast, magesmerter, utslett og mentale forandringer som forvirring og svimmelhet.

Barn under 10 år med kun lette symptom på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, trenger ikke å holdes hjemme eller testes.

Hold deg hjemme og unngå kontakt med andre mens du venter på koronatest, til du får negativt prøvesvar og til du har blitt symptomfri.

Trenger du å bli testet?

Alle som mistenker at de kan være smittet av koronaviruset (covid-19) kan be om å bli testet. I Orkland prioriterer vi testing av egne innbyggere. Vi prioriterer barn med symptomer, fordi de er uvaksinert. Vi prioriterer ikke personer som har vært eller skal på reise.

Sjekk først om du trenger å teste deg på koronasjekk.no

Bestill time for testing

Du må bestille time til testing på forhånd. Det kan du gjøre på en av følgende måter:

 • Digitalt
 • Telefon

Slik bestiller du time digitalt

Du må logge deg inn med BankID/MinID for å bestille time digitalt.

Slik bestiller du time over telefon

Ring vår koronatelefon 900 31 260. Tjenesten er åpen mandag, onsdag og fredag fra 12:00 til 14:00.

Når du ringer, er det viktig at du har følgende opplysninger tilgjengelig:

 • Fødselsnummer til den som skal testes
 • Navn på fastlege
 • Telefonnummer

Vi minner om at du ikke skal ringe legevakt for generelle spørsmål om korona eller bestilling av koronatesting. Du kan sende generelle spørsmål om korona til vår e-post korona@orkland.kommune.no

Hvor foregår testingen?

Testingen foregår på teststasjonen ved Orkland rådhus. Gateadressen er Allfarveien 5. Stasjonen ligger ved siden av kulturhuset og er godt synlig fra veien. Det er skiltet i området.

Her finn du teststasjonen:

Koordinat 63,29977°N 9,84500°Ø

På testdagen

 1. Du må bestille time. Ikke møt opp ved teststasjonen uten avtale.
 2. Møt opp til avtalt tidspunkt. Klokkeslettet du blir bedt om å stille deg i kø er ikke en timebestilling for når testen din blir gjennomført. Du må påregne å vente litt.
 3. Still deg i kø. Vi ønsker at du kommer i bil. Dette for å hindre smitte.
 4. Husk å ha fødselsnummer og telefonnummer klart.
 5. Koronatesten er en DNA-test fra hals og nese.

Etter testing

 1. Dersom du har fått beskjed om at du er i innreisekarantene eller nærkontaktkarantene gjelder karanteneperioden i ti dager. Det er imidlertid mulig å forkorte perioden ved å ta to prøver, som begge må være negative. Prøve nummer to kan tidligst tas på dag syv. Dette gjelder uansett om du er i innreisekarantene eller nærkontaktkarantene.
 2. Hold deg i karantene til du får prøvesvaret ditt. Det betyr at du ikke kan reise på jobb, skole, barnehage, butikk eller benytte offentlig transport. Vi anbefaler at du holder deg hjemme.
 3. Karantene gjelder ikke andre i husstanden som er symptomfrie. Kontakt arbeidsgiveren din for retningslinjer for arbeidsplassen din.
 4. Nærkontakt med mennesker som har fått stadfestet koronavirus eller sannsynlig korona, medfører karantene for vedkommende og karantene for husstandsmedlemmer.

Slik får du prøvesvaret ditt

Så snart prøven er analysert kan du finne testsvaret på helsenorge.no

Prøvesvar fra alle laboratorier i Norge vil være tilgjengelig her. Du må ha BankID for å logge deg på og finne prøvesvaret ditt.

Du får telefon fra lege hvis testen er positiv.

Dersom du utvikler andre akutte symptom som du ellers ville søkt lege for, er det viktig at du kontakter din fastlege. Mistanke om koronavirus (covid-19) skal ikke være til hinder for å få nødvendig helsehjelp. Ring fastlegekontoret ditt på dagtid. Utenom kontortid ringer du 116 117 på kveld, natt og helg.