Så langt i februar har ingen vaksinert seg mot covid-19. Derfor reduserer kommunen kapasiteten til kun å gjelde ett apotek hvor innbyggerne kan ta vaksinen.

- I fjor var det månedlige antallet som vaksinerte seg i gjennomsnitt 600. I desember var det på 250, i januar 75, og så langt i februar er det ingen som har benyttet seg av tilbudet.

Det sier smittevernoverlege i Orkland kommune, Peter Melien Trojanowski. Han har hatt ansvaret for vaksinasjonsprogrammet i kommunen siden starten. Siden februar 2022 har vaksineringen vært ivaretatt av de fem apotekene i Orkland, men fra nå av vil det kun være mulig å vaksinere seg ved ett av dem.

- Med det lave behovet vi ser nå, er det vanskelig å forsvare den kapasiteten vi har per i dag. Derfor vil det fra mandag 20. februar kun bli mulig å vaksinere seg hos Vitus apotek Orkedalen ved AMFI-senteret på Bårdshaug, sier Trojanowski.

Apoteket vil tilby vaksinering på mandager, onsdager og torsdager. Vaksinatørene vil være tilgjengelig i åpningstiden fram til klokken 16:00, og du kan bestille time her 

- Dersom du ønsker time etter klokken 16:00, kan du ta direkte kontakt med apoteket på telefon 72 47 13 00, sier Trojanowski.

Her finner du mer informasjon om vaksinering