Enda en dag uten nye påviste smittetilfeller. Det er veldig positivt, men husk at vi må gjennom alle fasene i epidemien. Det vil bli flere med smitte hos oss, før vi får en varig nedgang. Dine valg er viktig.

Hvor lang tid dette vil ta, er veldig vanskelig å si. Lojaliteten til tiltakene og reglene må vi fortsette med. Det er nå det gjelder!

Tid er viktig for nødvendige forberedelser

Situasjonen er nå håndterbar for både primær- og spesialisthelsetjeneste i Trøndelag. Det er takket være deres innsats. Det er viktig at vi får begrenset omfanget og har tid til å gjøre nødvendige forberedelser. Mange spør om vi nå er ferdig med Covid-19 i Orkland. Svaret er dessverre nei. Vi har gått gjennom fase 1 og 2, men ytterligere faser gjenstår:

faser_epidemi_fhi.png
Illustrasjon fra Folkehelseinstituttet: Fasene i epidemien, med beskrivelser og viktige tiltak for hver enkelt av oss.
Legg merke til hvor viktige tiltakene for hygiene/renhold og kontakthyppighet er.

Å spå hvor lang tid dette vil ta er svært vanskelig. Hvor flinke vi er til å følge regler og anbefalinger i påska, eventuell åpning av skoler og barnehager, åpning av idrettsaktiviteter og eventuelle reiserestriksjoner, er bare noen av faktorene som spiller inn. Det er vanskelige avgjørelser, hvor mange hensyn må tas og veies opp mot hverandre.

Håper på nye friskmeldinger

Det ble ellers tatt 5 nye prøver som vi venter svar på i løpet av morgendagen. De som har fått påvist korona-virus i Orkland har det bra, og vi håper på nye friskmeldinger i løpet av helga.

Fortsett å være flinke!

TV-sendt undervisning for alle barn og unge i Orkland

Ellers i dag har vi fortalt om at det blir TV-sendt spørretime for barn og unge i Orkland i morgen. Dette blir på KommuneTV, som er Orklands egen TV-kanal. Den finner du på våre nettsider. Skoleelever får stille spørsmål til rådmann, ordfører og kommuneoverlege, og svarene gis «live». Vi gleder oss!

Sendingen starter klokka 10.30 og varer til 11.30. Dette er første gang vi prøver TV-sendt undervisningstime for alle barn og unge i Orkland kommune. Men det er åpent for alle – kanskje kan du også lære noe?

Ta vare på hverandre

Til slutt en oppfordring som vi har nevnt før. Kjenner du noen som kanskje er ensom i den situasjonen vi står i nå? Da er det på tide å ta kontakt via telefon eller andre digitale muligheter. Det betyr så mye. Her har vi alle et ansvar.

Har vi en avtale?

#kaldthodevarmthjerte     Sammen bygger vi #Orkland


orkland.kommune.no/korona