På fredag får skoleelever i Orkland stille spørsmål til rådmann, ordfører og kommuneoverlegen i en TV-sendt undervisningstime.

Skolene er stengt, men undervisningen foregår likevel i fullt monn i disse tider. Nye digitale hjelpemidler tas i bruk og nye undervisningsformer utvikles. Det er tydelig at kreativitet og oppfinnsomhet har gode vilkår i vanskelige tider.

Spørretime

Siste nytt på den fronten er at alle elever i morgen får muligheten til å bli med på en felles undervisningstime på nett. Timen sendes på KommuneTV, som er Orkland kommunes egen TV-kanal. Sendingen er åpen for alle – både barn og voksne.

Undervisningstimen er i sin helhet viet temaet om koronasituasjonen. Elevene har på forhånd forberedt spørsmål som stilles til et lokalt panel. Spørsmålene er bearbeidet til ca. 20 i antallet og vil bli stilt av to talselever på vegne av alle. I panelet sitter rådmann Ingvill Kvernmo, ordfører Oddbjørn Bang og kommuneoverlege Jimmy Wikell, som vil svare på de innsendte spørsmålene.

Aktuelt i flere fag

Gro Magnhild Brønstad_750x1000_300x400.jpg
Gro Magnhild Brønstad. Foto: privat

- Det er første gang vi prøver ut dette, så vi er spent på hvordan dette blir mottatt, sier Gro Magnhild Brønstad, som er rådgiver i oppvekst i Orkland kommune.

Hun sier videre at det ses på muligheter for å organisere flere slike felles undervisningsopplegg som kan kjøres som lokale TV-sendinger.

- Vi har hatt en gjennomgang på ulike tema i flere fag som vi mener kan egne seg, men vi vil høste av erfaringene fra denne første sendingen før vi eventuelt planlegger videre, sier Brønstad.

Lyst til å se hvordan dette foregår?

Sendingen starter fredag 3.april klokken 10.30 og varer til 11.30. Du følger den ved å følge lenken under.


orkland.kommune.no/korona