– 1.juni er fristen for å søke, og det skulle ikke være vanskelig å finne et tilbud for barn og unge som ønsker å lære å spille et instrument, synge, danse, spille teater eller utvikle andre kreative evner.

Det sier kulturskolerektor Helge Rolstadås, som poengterer at undervisningen foregår på de aller fleste grunnskolene i hele kommunen. Du kan lese mer om skolen, alle tilbudene og finne søknadsskjema på

Kulturskolens nettsider

– Vi ser mange eksempler på at barn og unge opplever mestring og glede ved å utvikle sine kreative evner sammen med medelever og våre dyktige lærere. For mange er dette en arena hvor barn og unge kan få utløp for evner som ikke alltid får vist i andre fag.

Variert opplæring

I musikkfagene er det lagt opp til individuell undervisning med lærer, men også samspill der det etableres band, sanggrupper og andre typer av musikkmix.

– Undervisningen innen dans, teater og visuell kunst foregår i grupper, men undervisningstiden er ulik og tilpasset alder og fag, sier kulturskolerektoren, som opplyser at aktivitetene foregår etter ordinær undervisning på ettermiddag og kveld.

Ønsker noen av elevene fordypning i faget, kan det søkes om det. Da får elevene utvidet ukentlig undervisningstid og delta på lørdagssamlinger der de treffer andre som deler samme interesse.

Ønsker å nå flere

Rolstadås presiserer at kulturskolen er et kommunalt tilbud for alle. For tiden gjør skolen flere tiltak for å spre informasjon til både til elever, lærere og foreldre i Orkland. I tillegg gjøres tilbudene kjent for øvrige kommunale instanser som jobber med barn og unge.

– Vi er også opptatt av å gi nyttig informasjon til de som ikke helt vet hva en kulturskole er. Det handler blant annet om å gi den på flere språk. Derfor anbefaler vi fremmedspråklige om å se

Informasjonsfilm om kulturskolen på flere ulike språk

Har du kolleger eller naboer med barn som ikke snakker norsk? Tips dem gjerne!

Skaffer instrumenter

Elever som skal spille et instrument, må nødvendigvis ha noe å spille på. Noen ønsker å skaffe instrument selv, og der kan kulturskolelæreren være behjelpelig med råd og veiledning. Andre ønsker ikke å kjøpe selv, eller ønsker å vente med innkjøp til det har gått en stund.

– Det løser vi ved at elevene kan leie instrumenter av oss, sier Rolstadås, som opplyser at leieprisen er 3 – 400 kroner per semester. Dette gjelder instrumenter som gitar, digitalt piano, keyboard, el-bass eller fiolin. Skal du spille et blåseinstrument kan det lånes av korps, men kulturskolen har også noen få til utlån.

Ikke avhengig av økonomi

Når vi først er inne på økonomi, så vil semesteravgiften ligge på mellom 760 til 1520 kroner, litt avhengig av type aktivitet. Orkland kommune ønsker at alle barn og ungdommer skal ha like muligheter for en aktiv fritid, uavhengig av familiens økonomiske situasjon. Derfor har vi satt av penger for å kunne bevilge økonomisk støtte til dette. Støtten kan brukes til å dekke avgifter eller utstyr innenfor idrett, kultur, friluft eller andre organiserte aktiviteter for barn og unge. Det betyr at det kan søkes om støtte både til instrument og semesteravgift på kulturskolen.

Her finner du mer informasjon og søknadsskjema

Søk før 1. juni!

Nå har vi vært gjennom to uvanlige år med pandemi og begrensninger. Kulturskolen er imidlertid i gang igjen med forestillinger og utstillinger. På lenkene under kan du se noe av det som har foregått:

Utstilling våren 2022
Kulturskoleuka 2022

– Kulturskolen er gøy, lærerik og utviklende.  Husk å søke før 1. juni, sier Helge Rolstadås, som oppfordrer alle som ønsker mer informasjon om å ta kontakt på telefon 90 40 81 24 eller post@orkland-kulturskole.no