Hvem skal styre Orkland etter valget? Det kan du være med å bestemme – benytt deg av stemmeretten!

Årets kommunestyre- og fylkestingsvalg nærmer seg, og kommunen legger til rette for mange måter å delta i årets valg. Tidligstemmingen har vært i gang siden 3. juli. Fra torsdag 10. august til og med fredag 8. september kan du forhåndsstemme på en rekke steder i Orkland. På selve valgdagen, 11. september, kan du stemme i ditt nærmeste valglokale.

Alt om valget på e-post

– Som en ekstra informasjon vil alle våre innbyggere som fyller minimum 18 år i løpet av året og har e-postadresse, få en e-post fra kommunen onsdag 9. august. Der finner du informasjon om gjennomføringen av årets valg.  

Det sier Ingeborg Wolden, som er leder for valgadministrasjonen i Orkland kommune. I e-posten finner du informasjon om hvem du kan stemme på, hvordan du kan sjekke om du står i manntallet, hvor og når du kan forhåndsstemme og hvor du kan stemme på selve valgdagen.

– I Orkland kan du forhåndsstemme på i alt 13 ulike steder. I tillegg til rådhus og kommunehus, kan du blant annet stemme på kjøpesenter og på bibliotek, opplyser Wolden.

Stem i oppholdskommunen

– Vi minner også om at alle med stemmerett som er registrert bosatt i Orkland, men som oppholder seg i andre kommuner, kan delta i årets valg ved å forhåndsstemme i den kommunen de oppholder seg i. Det gjelder for eksempel studenter og personer som er på arbeid i andre deler av landet, sier Wolden.

Ved forrige kommunestyre- og fylkestingsvalg i 2019, var valgdeltakelsen i Orkland på 63 prosent. Det betyr at nesten fire av ti stemmeberettigede ikke deltok.

Bruk stemmeretten!

Husk at kommunestyret tar avgjørelser i de lokale sakene som påvirker hverdagen din mest. Det gjelder saker som skoler, barnehager, barnevern, plan- og arealspørsmål, grunnskole, helse- og omsorgstjenester og kulturtiltak.

– Når du stemmer, er du med og bestemmer hvem som skal representere deg og dine interesser i kommunestyret. Derfor oppfordrer vi alle til å delta og gjør mulighetene for å delta så gode som mulig, sier Ingeborg Wolden.

Alt om valget finner du på kommunens hjemmesider