Siden 30.desember har en lokal forskrift regulert deler av hverdagen vår i Orkland. I dag vedtok formannskapet enstemmig å oppheve forskriften. Likevel gir formannskapet klare anbefalinger på enkelte områder. Husk at de strenge nasjonale tiltakene fortsatt er gjeldende.

Siden nyttår har Orkland hatt en lokal forskrift som blant annet har medført påbud om munnbind innendørs i det offentlige rom, i drosjer og på buss. Det har vært begrensninger på maksimalt ti sosiale kontakter per uke. Drosjer har måttet registrere alle kunder med navn og telefonnummer. Det samme har spisesteder måttet gjøre. Dette gjelder ikke lenger.

Nye anbefalinger

På grunn av lavt smittetrykk i Orkland fjernes disse påbudene. Vi ligger på risikonivå 1, det laveste nivået når det gjelder smitte. Per i dag er det ingen registrert med smitte i Orkland. Formannskapet erstattet forskriften med lokale anbefalinger. Fra i dag gjelder følgende:

  • Det innføres en anbefaling om bruk av munnbind, både innendørs og utendørs i det offentlige rom når 2 meters avstand ikke kan overholdes.
  • Det innføres en anbefaling om bruk av munnbind på offentlig kommunikasjon, drosjetransport, kjøreskole og annen føreropplæring. 
  • Det innføres en besøksbegrensning ved sykehjem i 2 uker til vaksineeffekten forventes være optimal.  Fra 17.02.2021 kan besøksbegrensninger opphøre.

Disse anbefalingene gjelder fra midnatt, natt til 4. februar.

Du kan lese hele anbefalingen her 

Se formannskapsmøtet i opptak på KommuneTV. Der ser du også rådmannens presentasjon angående koronasituasjonen.

Fortsatt strenge nasjonale tiltak

Vi understreker imidlertid at de strenge, nasjonale tiltakene fortsatt gjelder. Vi bør fortsatt begrense hvor mange personer vi omgås. Alle arrangementer, kampaktiviteter og sammenkomster bør utsettes eller avlyses. Vi kan fortsatt ha maksimalt fem gjester i eget hjem. Unngå reiser i inn- og utland, med mindre det er nødvendig. Reise til studiested kan regnes som nødvendig reise. Hytteopphold i Norge med folk du bor sammen med frarådes ikke, men husk å følge de lokale råd og regler som gjelder.

Test deg ved symptomer

De generelle smittevernreglene gjelder selvsagt fortsatt. Husk å holde en meter avstand, vær nøye med håndhygiene. Får du symptomer – hold deg hjemme og bestill tid for koronatest.