Ingen nye smittetilfeller påvist torsdag. Barnehagene åpner på mandag og vi gjør endringer i våre informasjonsrutiner.

Fortsatt er det 18 personer som har fått påvist smitte i Orkland kommune. 12 av disse er nå friskmeldt, mens 6 er i isolasjon hjemme hos seg selv. De siste dagene er det tatt 60 prøver, som alle har vært negative. 8 prøver er tatt i løpet av dagen, og disse får vi svar på i morgen.   

Barnehagene åpner

I går lanserte Regjeringen veilederen som ligger til grunn for drift av landets barnehager som åpner igjen mandag 20.april. Alle barnehagene i Orkland åpner igjen denne datoen. Det kan du lese mer om her:

Daglige oppdateringer

Siden lørdag 7.mars har vi gitt daglige nyheter knyttet til smittestatus i Orkland på våre nett- og facebooksider. Oppdateringene har vært gitt også lørdager og søndager, samt alle påskedagene. Disse har i hovedsak blitt publisert på kveldstid i forbindelse med at prøveresultat har blitt kjent. Dette er et tiltak vi har fått svært gode tilbakemeldinger på. I tillegg har vi kommet med praktiske råd og vist stor åpenhet knyttet til vurderinger og praksis. Dette har mange satt pris på, og har bidratt til ro og tillit.

Ny normalsituasjon

Oppfølging i slikt omfang er det ingen andre kommuner som har hatt, men flere har etter hvert «kopiert» oss. Etter 7 uker med slike oppdateringer ser vi at vi nå er inne i en ny normalsituasjon, hvis det går an å si det på den måten. Det innebærer at det har blitt mer hverdagslig og rutinepreget med smittestatus og koronanyheter for våre innbyggere.

Nye rutiner

Fra og med i morgen vil vi gjøre følgende endringer i våre daglige oppdateringer:

1. Smittestatus publiseres hver dag mellom kl. 08.00 og 09.00. Dette blir da en kort status for dagen før og gjelder kun smittetall (positiv/negativ, antall prøver tatt, friskmeldinger mm.) Det vil ikke bli ordinære daglige oppdateringer på helg og helligdager. Helg oppsummeres i mandagens morgenoppdatering. Helligdager oppsummeres i morgenoppdatering første virkedag.

2. Positive prøver som kommuneoverlegen vurderer må kommuniseres før ordinær dagsstatus publiseres fortløpende som egne saker, uavhengig tid på døgnet og ukedag.

3. Tips, råd, veiledning og ordinær informasjon publiserer vi som egne saker på våre nettsider på dagtid.

Det betyr at første oppdatering på smittestatus blir mandag 20.april, hvis ikke kommuneoverlegen vurderer at andre tiltak er nødvendig.

Vi minner om våre nettsider med oppdatert koronainformasjon, som du finner her:

Takk for at dere følger med og - ikke minst - følger rådene!

Ta vare på hverandre! #kaldthodevarmthjerte


orkland.kommune.no/korona