Koronatelefonen åpnet igjen på onsdag denne uka. Etter stor trafikk den første dagen var det langt roligere på telefonen til de som var på vakt i dag.

Den siste tiden har smitten blomstret opp igjen i Norge. Det har den også gjort her i Orkland. Derfor ble det bestemt å gjenåpne koronatelefonen der folk kan henvende seg med spørsmål.

Smitte og selvtest

Rapportene fra våre medarbeidere tyder på at de fleste henvendelsene dreier seg om smitte og usikkerhet knyttet til det nye omikronviruset. I tillegg er det en del spørsmål knyttet til selvtest, som er blitt et viktig hjelpemiddel under pandemien.

Hvis du har symptomer er det viktig å ta en slik test. Skulle testen slå ut positivt, skal du isolere deg og ta kontakt med din fastlege for å ta PCR-test. Dette for å få bekreftet om du er smittet med covid-19-viruset. Tester du positivt på selvtest i helga, holder du deg isolert og kontakter fastlegen på mandag.

Tester du negativt er det ingen grunn til å ringe fastlegen.

Skaff deg selvtest

Det kan være smart å ha slike selvtester hjemme i medisinskapet. Du får kjøpt dem på apotek, en del bensinstasjoner og i butikker. Skulle du ikke ha tilgang har kommunen laget et opplegg der du kan henvende deg for å få utdelt selvtest hvis du eller noen av dine nærkontakter får symptomer.

Her kan du lese mer om hvordan du skaffer deg selvtester og kanskje finne svar på andre ting du lurer på om korona

Omikron

Den nye virusvarianten omikron er ennå ikke oppdaget i Orkland ennå, men vi må regne med at det er kun et tidsspørsmål før det er blant oss. Det er fastlegen som utfra samtale med den enkelte smittede vil avgjøre om det kan være mistanke om omikronvirus og iverksette nødvendige tiltak.

Vi minner om at vår koronatjeneste 900 31 260 er åpen alle hverdager fra 10:00 til 12:00. Du kan også stille generelle spørsmål om korona på korona@orkland.kommune.no E-post vil bli besvart så raskt som mulig innenfor ordinær arbeidstid mandag til fredag.

Takk for at du bidrar!