Som postbud er Vidar Espås en krumtapp i kommunens logistikkarbeid, men det er ikke bare brev og pakker han har med seg når han dukker opp i sin Toyota Proace City.

Arbeidsdagen starter hver morgen klokka åtte med felles frokost sammen med kollegene på hjelpemiddellageret på Follo.

Trivsel betyr mye

– Det er svært godt arbeidsmiljø hos oss. Hver arbeidsdag starter med litt mat, terging og tullprat, før jeg setter meg i bilen klokka halv ni, sier Vidar, som trives svært godt i postbudjobben, en oppgave han har hatt siden 2019.

– Jeg blir jo godt kjent og så treffer jeg mange hyggelige mennesker hver dag. En gang imellom blir det tid til en kaffekopp også, sier Vidar som for et par år siden bestemte seg for å ta utdanning innenfor arbeidsområdet sitt.

Svært fornøyd sensor

I sommer vil han motta bevis på at han med glans har bestått sentrale områder innen fagområdet logistikk. Selve den praktiske prøven gikk unna i rekordfart da den ble avlagt i mai.

– Ja, sensoren var svært fornøyd med hvordan jeg gjennomførte prøven, sier Vidar, som slett ikke bare er en høyt verdsatt utfører av posttjenester. Like populær er han også når han flere ganger i uka bringer både frokoster og middager fra Orkdal helsetun ut til de som skal ha sine måltider levert fra kommunen. I tillegg sørger han for å hente dagligvarer fra butikk som blir levert på ulike institusjoner.

Aktiv på fritida

I tillegg til jobben er Vidar en habil bowlingspiller, og for et par år siden begynte han med ytterligere en sportsgren.

Joda, jeg har begynt med bueskyting i Geitastrand idrettslag. Vi har et godt miljø og fine treningsforhold ute i Husdalen. Både jeg og knotten trives svært godt der, flirer Vidar når han forteller om det plagsomme lille insektet som i store svermer flyr rundt og forstyrrer konsentrasjonen i sikteøyeblikket.

Husk både navn og adresse!

Vidar sørger for effektiv ombringing av post til alle deler av kommunen, men har et lite hjertesukk adressert til alle kommunalt ansatte som sender internpost:

– Husk å skrive både navn og avdelingsnavn på konvolutten. Jeg kjenner jo mange ansatte i kommunen, men med navn på arbeidsstedet blir det så mye lettere for meg å levere posten på riktig sted, avslutter Vidar, som ikke utelukker at han skal ta enda mer utdanning innen logistikkfaget.

– Det var veldig fint å lære mer om faget, sier Vidar som takker både opplæringskontoret i fylket, sjefen sin, Knut Erik Halvorsen og Elisabeth Vuttudal på kommunens personalkontor for god støtte og oppfølging underveis i utdanningen.