Fire nye smittetilfeller ble påvist i dag. Smittesirkelen er oversiktlig og lukket. Vi tar også for oss temaet besøk av venner og familie, som opptar mange i disse dager.

Det er en familie på fem som nå er rammet. Familien hadde allerede isolert seg da det første medlemmet fikk påvist smitte i går. Det rapporteres at samtlige i familien har det bra.

Det totale antallet smittede i Orkland har dermed blitt 18 personer, hvor syv er meldt friske igjen. Ingen av de som fortsatt er syke har behov for sykehusbehandling. Det er tatt seks nye prøver i løpet av dagen. Svarene får vi i morgen.

På vår e-post og telefontjeneste har det vært relativt rolig. De som tar kontakt med oss har ofte spørsmål om besøk av venner og familie nå i påsken.Butikk avstand_1200x886.jpgSlike slilt er blitt vanlige å se i de fleste butikker som holder åpent for tiden. Foto:Steinar Larsen

Unødvendige besøk

I et intervju med avisa Sør-Trøndelag i dag sier kommuneoverlege Wikell om den siste smittesirkelen som er påvist i Orkland:

«Denne smitten kom fra Trondheim, og vi fikk raskt rammet den inn. Det er ikke smitte videre til andre. Men vi ser at det forekommer en del av det vil kan kalle unødvendige besøk over fylkes- og kommunegrenser, og da er det slik at man kan ta med seg smitte.»

På spørsmål fra avisa om han vil fraråde folk å gå på besøk til hverandre, svarer han:

«Jeg vil be dem tenke: Er det nødvendig? Det er alltid hyggelig å møtes og skravle, men går det an å klare seg uten akkurat nå? Det er det beste.»

Kommuneoverlegen forventer en økning i antall smittede i vår kommune etter påsken.

Påsketips

For å bidra med informasjon denne påsken har vi sendt kommuneoverlegen på en rundtur i Orkland-geografien. Der gir han tips og råd om korona og tiltak vi bør følge. I dag snakker han om forskjellen på karantene og isolasjon. Videoen ser du her:

På slutten av videoen er det hengt på et spørsmål, en liten lokalgeografisk påskequiz som alle kan være med på. Deltakelsen har så langt vært imponerende!

Det trekkes tre daglige vinnere, som får fine kaffekrus. Følgende har vunnet så langt:

Skjærtorsdag: Siri Skjenald, Ann Inger Henden og Anne-Mari Eidem Isdal
Langfredag: Anita Slupphaug Kjerstad, Åsta Lekven Sletvold og Morten Svinsås

Vi gratulerer!

Ta vare på hverandre - ha en fin påskeaften!


orkland.kommune.no/korona