I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles med dette igangsetting av reguleringsplan for ny Ustjårveg.  

Tiltakshaver er Eiktyr AS, mens konsulentfirmaet Henning larsen/Rambøll står for utarbeidelse av reguleringsplanen. Planarbeidet legger til grunn tidligere utredet veglinje, gjennomført av Multiconsult.  

Hensikten med planen er å legge til rette for ny vegforbindelse mellom E39 og Ustan. Atkomstveg til Eiktyr industripark vil gå fra Ustan, men reguleres i en egen planprosess.

Fylkesvei 6482, Gjølmeslivegen vil legges om til å følge Tiltaksvegen til E39. Total veglengde er cirka 3,5 kilometer. Det legges opp til gang- og sykkelveg på hele strekningen. Det legges videre opp til at Gjølmeslivegen skal stenges nord for eksisterende bebyggelse.  
Tiltaket er i tråd med kommuneplanens arealdel. Orkland kommune har vurdert at tiltaket skal utredes i tråd med forskrift om konsekvensutredninger, men uten eget planprogram. Utredningstema er landskap, naturmiljø, naturressurser, by- og bygdeliv/bomiljø, trafikk, støy, støv/luftkvalitet, geoteknikk, ras/skred, matjordplan og ROS-analyse.

Innspill til planarbeidet kan sendes til
Henning Larsen/Rambøll v/Ingrid Aanonsen Skadal, postboks 9420 Torgarden, 7493 Trondheim, eller på e-post til: ingrid.skadal@henninglarsen.com, innen 05.08.23.

DRAUpLS 9Cj 9dUHbKetoqVMFFoCRCFargD 5Y 9VAnMKsQO 6f 8B dqN 4Pf zKEAAAAASUVORK 5CYII=