Trøndelag fylkeskommune arrangerte 21. og 22. april Generasjonskonferanse på Stjørdal. Der deltok tre unge og fire eldre orklendinger, som etter hvert ble godt kjent.

De syv var blant nesten 100 deltakere som nokså likelig representerte ungdomsråd og eldreråd i trønderske kommuner. Det var Ungdommens fylkesutvalg (UFU) og Trøndelag eldreråd som var teknisk arrangører av konferansen. Formålet med samlingen var først og fremst at eldre og unge i hver enkelt kommune skulle bli bedre kjent med hverandre.

– Vi ble faktisk godt kjent med hverandre på tvers av generasjonene, sier leder i Orkland eldreråd, Rolf Inge Furuhaug, som forteller at de blant annet diskuterte hvordan vi skaper gode møteplasser mellom generasjonene, hvordan vi skaper samfunn der folk i alle aldre kan trives, og ikke minst hvordan vi opprettholder botilbud og aktivitetstilbud i alle delene av kommunen.

Det ble også diskutert sentrale tema som skolestruktur, videregående skoler, boplikt, bo- og driveplikt, boligpolitikk, fritidsaktiviteter, trygdeboliger og omsorgsboliger.

Tilbakemeldingene på konferansen var så gode at den kanskje blir en årlig tradisjon. For de unge og de litt eldre fra Orkland ble dette en fin opplevelse, der generasjonene arbeidet, diskuterte og koste seg.

 – Jeg mener faktisk at denne konferansen kan bidra til å skape et grunnlag for framtidig samarbeid i Orkland på tvers av aldersgruppene, sier en optimistisk Rolf Inge Furuhaug.