Ungdom i Orkland har flere gunstige transportordninger som gir mulighet for å delta på organiserte og uorganiserte aktiviteter. Her finner du informasjon om tilbudene som gjelder.

– I høst har vi sammen med Ungdomsrådet hatt en gjennomgang og gjort noen tilpasninger og presiseringer av ordningene, sier Tone Løkstad, som er leder for ungdom og fritid i Orkland kommune.

Dette gjelder i hovedsak ordningene hjem for en 50-lapp og hjem for 200 kroner. I tillegg har AtB døpt om sitt tilbud fleksibel transport til AtB Bestill.

Trygt hjem for en 50-lapp

Dette tilbudet er et spleiselag mellom Orkland kommune og Trøndelag fylkeskommune, og er rettet mot ungdom fra fylte 15 år, til og med det året de fyller 22 år. Her er det taxi som er framkomstmiddelet.

– Her må vi presisere at dette tilbudet gjelder for hjemkjøring fra offentlige fester og arrangement, sier Løkstad.

Det innebærer at arrangementet eller festen må være åpen for allmenheten, med påmelding og/eller inngangsbillett/deltakeravgift.

– Ordningen gjelder altså ikke for privat arrangement og sammenkomster som bursdager og når ungdom drar på besøk hjem til hverandre, presiserer Løkstad

Slik er reglene:

  • Tilbudet gjelder hjemkjøring alle fredager og lørdager etter klokken 22:00.
  • Det må bestilles før klokken 19:00 på telefon 07373
  • Ordningen gjelder kun hjemkjøring innenfor kommunegrensen. 
  • Ungdommene skal kjøres helt hjem, uansett hvor mange som er med i bilen. Dette gjelder også maxitaxi.
  • Passasjerer og taxi-sentral skal ta sikte på best mulig koordinering, og maksimal utnyttelse av drosje. Dette gjelder både koordinering av bostedsadresser og avreisetidspunkt. Det vil si at drosjesentralen kan endre avreisetidspunkt for best mulig utnyttelse av kapasitet, og bestiller vil få beskjed om dette.
  • Egenandelen er på 50 kroner per person. Dersom total egenandel overstiger pris på taksameter, betales taksameterpris.

Hjem for 200 kroner

I Orkland kommune har vi også en ordning som gjelder hjemkjøring fra private arrangementer og sammenkomster.

– Også i dette tilfellet er det taxi som gjelder, og aldersgrensen er den samme som for hjem for en 50-lapp, sier Løkstad, som presiserer at regelverket også er det samme, bortsett fra at her er egenandelen nå 200 kroner per person. 

Fleksibel transport blir til AtB Bestill

Du bestiller og AtB henter deg og kjører deg til og fra ungdomsklubben på i Orkanger, trening eller til andre fritidsaktiviteter.

– Dette tilbudet gjelder onsdager og fredager og du finner alt du trenger å vite i brosjyren fra AtB, sier Tone Løkstad, som håper at mange vil benytte seg av transporttilbudene for å ha en aktiv og fin fritid.

Brosjyre fra AtB 

Du finner alt du trenger om ungdomstiltak og transporttilbudene her