Før helga overrakte Lisa Ofstad og Tove Eli Larsson på vegne av de lokale sanitetsforeningene 50 munnbind til hjemmetjenesten i Orkland kommune. Da snakker vi ikke masseproduserte Kina-utgaver, men hjemmesydde gjenbruksutgaver utført av foreningens medlemmer.

Lisa Ofstad forteller at det er i alt seks av medlemmene som har stått for produksjonen. Stoffet som er brukt i munnbindene er lakenstoff, gitt av Orkdal sjukehus. Den tynne metalltråden som er sydd inn for stramming over nesen, samt strikk for festing er kjøpt i lokale forretninger.

- Den kjente legen Mads Gilbert har gått god for modellen, som er sydd i to lag og tåler 90 grader i vask, opplyser hun.

Stor giverglede

- Vi må bare berømme innsatsen sier enhetsleder for hjemmetjenesten, Anders Jystad, som på vegne av sine ansatte tok imot gaven. Han sier maskene ser bra ut og passer veldig godt til ansiktet.

Han trekker forøvrig fram den store givergleden fra lokalt næringsliv og frivilligsentralens innsats for å skaffe til veie nødvendig utstyr. Lederen for hjemmetjenesten beroliger også med at de nå har nok munnbind slik at de berger en stund framover.


orkland.kommune.no/korona