Ekstremværet Gydas herjinger i januar 2022 påførte Idrettsbygget store vannskader. Siden da har bassenget vært stengt for publikum, og det er mange som ser fram til at det åpner igjen.

– Ja, nå skal alt være klart for gjenåpning, og det vet jeg folk er svært glade for, sier avdelingsleder i Orkland kommune, Ben Baldwin.

Ekstremværet førte til tilbakeslag av kloakk i kjellerlokalene, noe som medførte at svømmebassenget og garderobeanlegget ble stengt. Kultursalen Malmstua ble også berørt og det samme med de øvrige utleielokalene i bygget.

Stenging av basseng og garderobeanlegg førte til at elevene ved Løkken Verk Montessoriskole og Meldal barne- og ungdomsskole fikk tilbud om svømmeopplæring i Orklandbadet.

Det ble etter en stund klart at utbedringsarbeidet ble mer tidkrevende og komplisert enn først antatt. Etter hvert kunne man imidlertid ta i bruk kulturdelen og utleielokalene, mens garderobeanlegget og bassenget altså har vært stengt siden januar 2022.

– Noen småting gjenstår fortsatt av arbeidet, men det er av en slik art at det ikke har betydning for bruken, sier Baldwin, som nå kan ønske folk velkommen tilbake.

Her er åpningstider i svømmebassengene 2023/24