Raanes kommer fra stillingen som avdelingssjef for klinikk for akutt og mottaksmedisin ved St. Olavs hospital og begynner i den nye jobben 10. november.

– Han har en variert bakgrunn med hovedvekt av erfaring fra arbeid i sykehus. I tillegg har Raanes en bred og relevant utdanning innen ledelse og utvikling, sier kommunalsjef for helse og mestring, Anders Jystad, som er svært tilfreds tilsettingen og mener kommunen får inn et godt tilskudd i ledergruppen.

Tillit og trygghet

Jystad trekker fram at Raanes er vant til å jobbe i førstelinja, har god forståelse av utfordringsbildet, og vil være en leder som kan bistå med å sikre bærekraftige helse og omsorgstjenester i Orkland framover.

– Dessuten er han en knakandes bra type som evner å skape tillit og trygghet.

I tillegg til sin lederkompetanse har Raanes gjennom sin yrkeskarriere hatt en rekke operative stillinger, blant annet innenfor ambulansetjenesten. Han er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Bodø i 2000, og har de senere årene tatt en rekke fag på mastergradsnivå på NTNU.

Involvering er nøkkelen

– Dette er en jobb jeg virkelig gleder meg til å starte i, sier Raanes. Selvsagt går jeg til verket med både respekt og ærefrykt, men er sikker på at jeg sammen med de fantastiske ansatte skal løse oppgavene framover. For meg er det helt vesentlig at vi løser oppgavene sammen, og akkurat det har jeg svært god erfaring med fra jobben som avdelingsleder på St.Olavs hospital.

Han trekker fram at det i stor grad handler om å utnytte hverandres kompetanse, både innenfor hjemmetjenesten, men også i samarbeid med andre.

– Det blir enda viktigere når vi går inn i en tid med knapphet på ressurser og en økende eldrebølge. Jeg har respekt for samfunnsoppdraget vårt, men jeg kommer til en offensiv kommune som har både vilje og evne til å få til gode og framtidsrettede løsninger for innbyggerne.

Raanes er opprinnelig fra Aure, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Orkland. I dag er han bosatt på Fannrem.

Vi ønsker Stein Over Raanes velkommen på laget og lykke til i den nye jobben!