Det tenkes nye tanker for at innbyggerne skal få flere gode opplevelser fra ulike scener. Godbitene står i kø og billettsalget er allerede godt i gang på mange av dem, og du må være rask på labben for å få dem med deg.

– For å sikre deg billett til den eksklusive julekonserten med Solveig Slettahjell må du absolutt ikke nøle for lenge, sier avdelingsleder for kultur og kulturformidling, Håkon Hammer.

Han er oppriktig stolt over å ha fått med seg den prisbelønte artisten til å komme hit i førjulstida. Slettahjell, som er vokst opp på Orkanger, har med seg en besetning bestående av det beste Norge har å by på av jazzmusikere, Tord Gustavsen på piano og trompetist Sjur Miljeteig.

– Hun gjør ikke mange julekonserter, men har takket ja til å komme hit for å framføre sanger fra plata «Natt i Betlehem», som ble gitt ut i 2008. Det er bare å glede seg!

Før den tid er det imidlertid mye på programmet av høy kvalitet for både små og store. Her finner du høstens program og billettbestilling

Atmosfære i Damphuset

I tillegg til et godt og allsidig program har Hammer tatt noen grep for å skape nye atmosfærer og rammer utover det kulturhuset gir. Derfor benyttes også Thamspaviljongen og Damphuset for å kunne gi tilpasset stemning til ulike arrangement.

– For mange starter kulturopplevelsen allerede fra den dagen billettene er kjøpt. Den er heller ikke slutt i det øyeblikket sceneteppet går ned eller artistene har takket for seg og pakket ned instrumentene. Da vil gjerne folk dele tanker og diskutere det de har opplevd. På Damphuset kan de nettopp det, i tillegg til å få seg en god matbit og litt godt i glasset.

Hammer minner imidlertid om at Damphuset kun er arena for arrangement, på lik linje med kulturhuset og Thamspaviljongen.

– Det er fortsatt kommunen som har ansvar for både markedsføring, billettsalg og teknisk gjennomføring.

Levende legende i Thamspaviljongen

Thamspaviljongen har vært benyttet i lengre tid, spesielt til akustiske konserter. Der kan inntil 70 personer få musikalske godbiter i en kulturhistorisk bygning. Konsertene der har det vært mange gode tilbakemeldinger på, ikke minst fra artistene som ofte spør om de får komme tilbake.

– I tillegg vil alle at vi skal fotografere dem foran den spesielle bygningen, smiler Hammer.

I høst kan publikum få med seg forestillingen «Ibsens små djevler» i det særpregede lokalet. Små djevler var navnet Henrik Ibsen valgte å gi sine små dikt, og det er disse som blir framført av to av de ypperste på sine områder i Norge.

Lise Fjeldstad, som etter hvert har fått ry som en levende legende i norsk scenekunst opptrer sammen med en av våre fremste tolkere av nasjonalromantisk og nyklassisk musikk på piano, Håvard Gimse. Han vil spille musikk av Sæverud og Grieg til Ibsens tekster.   

Mer for de yngste

Vi ønsker å gi et bedre tilbud for barnefamilier til en rimelig billettpris, uten at det går på bekostning av kunstnerisk kvalitet. Terskelen for å gå på kulturarrangement med barn skal ikke være for høy, og vi ønsker å fjerne myten om at man må sitte stille i en stol. Moderne teater ønsker i større grad interaktivitet med publikum, og vil at barn skal bidra, ikke bli hysjet på av foreldre.

Hammer trekker fram både fram «Høradagbok» og Trylleshow med Edgar Alstad, og ikke minst musikkteateret «Jul i Hjertåsen» som noen av godbitene.

– Denne koselige forestillingen setter vi opp for tredje gang, og det er nærmest blitt en tradisjon i Orkland i førjulstida, sier Hammer.   

Mer i vente

«Instamamma» har turnépremiere i Orkland. Dette er en familieforestilling som retter et humoristisk skråblikk på influensernes medievirkelighet. Det er Turneteateret i Trøndelag med teatersjef Arne Fagerholt i spissen som har valgt Orkanger som første spillested, og det ryktes at teatersjefen vil være til stede på sin gamle hjemmebane denne dagen.

Hammer har mange flere gode navn på blokka like over jul, og oppfordrer folk til å følge med på hjemmesiden for å få med seg de gode opplevelsene.

– Jeg mener vi nå har et program med noe for enhver smak, og mer skal det bli.

Han minner om at godt besøkte kulturarrangement vil bidra til et enda bedre tilbud i tida som kommer.