I nydelig sommervær gikk årets sommerfest av stabelen med nesten 80 deltakere. 

Det var bo og miljøtjenesten ved Myrantunet som hadde invitert beboere, pårørende og ansatte i Orkland til den hyggelige festen. Initiativtakerne Mona Selbæk, Eva Møllen og Jannicke Meland stod i spissen for arrangementet.

– I tillegg fikk vi god hjelp av Silje Leknes og Gerdine Selbekk, som henholdsvis kioskansvarlig og kanoinstruktør, sier Jannicke Meland.

Takket være samarbeidet med kommunen, Lensvik idrettslag og Lensvik frivilligsentral/BUA Lensvik, kunne deltakerne prøve blant annet kanoer og discgolf. Kano-opplevelsen var spesielt populær blant gjestene.  

– Alle hadde med seg sin egen grillmat og benyttet de tilgjengelige grillene, forteller Meland. For å skape en musikalsk ramme på festen hadde arrangørene fått med seg musikeren Trond Schjerve, som sørget for at det ble både dans og allsang.  

– Å se gleden blant deltakerne mens de koste seg på land og i kanoene, akkompagnert av musikken, var en uforglemmelig opplevelse, forteller Meland. 

Arrangement som sommerfesten ved Øyangsvatnet bringer mennesker sammen og bidrar til å skape fellesskap og tilhørighet. 

– Vi ser at slike arrangement bidrar til økt samhørighet i Orkland, og denne festen ble virkelig et høydepunkt, sier Meland.