Sivilforsvaret har utmerket seg som en pålitelig partner, alltid klar til å bistå kommunen når situasjonen har krevd det. I situasjoner hvor kommunens egne ressurser ikke strekker til, har Sivilforsvaret trådt støttende til og bidratt til å løse viktige samfunnsoppdrag. Nå styrker Sivilforsvaret sin tilstedeværelse i kommunen gjennom å investere i nytt utstyr.

Sommerbrun mann med briller, skjegg og blås skjorte
Beredskapssjef Arnt Tronvoll. Foto: Orkland kommune/Steinar Broholm Larsen

Investering i fremtiden: Nytt utstyr styrker beredskapen

Det siste tilskuddet av nytt utstyr, verdt rundt 2,6 millioner kroner, markerer et nytt kapittel i dette samarbeidet. Denne investeringen i avansert utstyr vil uten tvil forsterke beredskapen i Orkland kommune, og gjøre oss enda bedre rustet til å håndtere større ulykker, kriser og katastrofer. 

– Dette er ikke bare en investering i materiell, men en investering i tryggheten og sikkerheten til våre innbyggere, sier beredskapssjef Arnt Tronvoll i Orkland kommune.

Sivilforsvarsutstyr i en innebygget tilhenger
Noe av utstyret som er på plass. Foto: Orkland kommune/Arnt Tronvoll

Samarbeidet gjør en forskjell

Gjennom praktiske tiltak har Sivilforsvaret ved flere tilfeller vist sin betydning for kommunen. Som eksempel trekker Tronvoll fram pandemien, en tid som testet alle samfunnssektorer, hvor Sivilforsvaret bisto med betydningsfull støtte. 

– Ved å tilby teltfasiliteter med oppvarming for koronatesting og smittesluse ved legevakt, bidro de vesentlig til kommunens håndtering av krisen. I tillegg spiller de en viktig rolle i planlegging og gjennomføring av større øvelser i kommunen, noe som ytterligere understreker betydningen av deres tilstedeværelse og innsats, sier beredskapssjefen.

Sterkere sammen

Orkland kommune ser frem til å fortsette dette fruktbare samarbeidet med Sivilforsvaret. Det er gjennom slike partnerskap vi kan bygge et tryggere og sterkere lokalsamfunn som er forberedt på fremtidens utfordringer. 

– Sammen står vi sterkere, bedre forberedt til å møte hva enn fremtiden måtte bringe med et åpent, øvd og godt samarbeid, sier Arnt Tronvoll.

Fakta om Sivilforsvaret

Sivilforsvaret er statens sivile forsterkningsressurs og har som sitt viktigste oppdrag å beskytte sivilbefolkningen. Sivilforsvaret er en uniformert, statlig beredskapsetat, organisert i 20 distrikter og et kompetansesenter med en styrke på 8 000 tjenestepliktige menn og kvinner samt en krigsreserve. Her kan du lese mer om Sivilforsvaret. Kilde: Wikipedia