Norsk Industriutvikling og Orkland kommune har nå revidert planforslaget om områdeplanen for Ustmarka. Det nye planforslaget inneholder svar på Statsforvalterens ti innsigelser til opprinnelig planforslag. 

Den kanskje mest omfattende endringen fra det opprinnelige forslaget er at utbyggeren foreslår å ta ut 550 dekar sentralt i det planlagte utbyggingsområdet til naturformål. Det betyr at et relativt stort område ikke skal benyttes til grønne industriformål, men blir værende slik det er i dag. Dette er et område som er like stort som dagens industriareal på Grønøra vest, inkludert områdene der Washington Mills og Norsk Kylling er lokalisert.

Samtlige av Statsforvalterens innsigelser til planen er nå svart ut og ble oversendt fra Orkland kommune torsdag 7. september.  

Fylkeskommunen er positive til planene om å etablere nytt industriområde på Ustjåren, til tross for nedbygging av naturområder for å realisere mer grønn industri. Neste steg i prosessen er å få avklart om Statsforvalteren er tilfreds med det reviderte planforslaget som er oversendt. 

Dersom Statsforvalteren gir klarsignal, vil forslaget legges fram for kommunestyret i Orkland for behandling. Tidspunktet for dette er selvsagt avhengig av når svaret foreligger, men det kan skje allerede i løpet av høsten 2023.