Årets TV-aksjon til inntekt for Redd barna er over. I Orkland ble det samlet inn over 1 million kroner, noe den lokale aksjonsledelsen er svært godt fornøyd med.

Over hele kommunen stilte store og små sporty opp som bøssebærere, for å gå det som gjerne kalles for årets viktigste søndagstur.

– Til sammen var godt over 100 frivillige i sving - og aldersspennet var fra to til over 80 år, sier en fornøyd, Olga Irmina Ucinska, som sammen med Odd Inge Sletvold ledet årets aksjon.

Stor giverglede

Orkland er en stor kommune med både tettbygde og mindre tettbygde strøk. Over 100 ulike roder ble dekket av bøssebærerne, og de aller fleste fikk nok besøk på døra på aksjonsdagen. Ikke alle har kontanter hjemme for tiden, men mange benyttet anledningen til å vipse sitt bidrag. Det rapporteres om stor giverglede!  

Flere måter å bidra på

Flere skoler og barnehager har arrangert egne innsamlingstiltak i anledning TV-aksjonen. Aksjonsleder Odd Inge Sletvold fra Meldal frivilligsentral er rørt over innsatsen.

– Det er helt magisk å se at barn og ungdommer år etter år stiller opp for dem som trenger det. I år ligger det an til en egen rekord blant skoleinnsamlinger i Orkland, sier en stolt Sletvold.

I skrivende stund er over 130 000 kroner samlet inn av skolene og barnehagene. I tillegg til 200 000 kroner fra næringslivet, er dette de to postene som har vokst mest siden i fjor.

Ny rekord

Sammen med bidragene fra bøssene, støtte fra ulike organisasjoner og fra private, ble den foreløpige summen av orklendingenes innsamlinger altså godt over 1 million kroner.

– Dette er ny innsamlingsrekord, og vi er takknemlige for den store givergleden folk har vist overfor TV-aksjonen i år, sier Olga Ucinska fra Orkanger frivilligsentral.

Høyere enn landsgjennomsnittet

Sletvold og Ucinska ønsker på vegne av Orkland kommune å takke alle frivillige og alle givere i forbindelse med årets aksjon. De vil også videreformidle en stor takk til orklendingene fra fylkeskoordinatorene i TV-aksjonen.

Årets resultat for TV-aksjonen i Orkland er per 23. oktober over 140 000 kroner høyere enn i fjor. I gjennomsnitt bidro hver av oss med over 54 kroner til aksjonen, noe som er over fire kroner mer enn landsgjennomsnittet.

Her kan du se oppsummeringen av tallene:

Innsamlede midler i Orkland