Siden mars i år har kommunen gitt ut et månedsmagasin, kalt Nesten Nytt På Nytt, der kommunale nyheter fra nettsiden er publisert i papirformat. Det skal vi fortsette med, men med færre eksemplarer.

Opplagsreduksjoner er sjelden god musikk i ørene til utgivere av aviser, tidsskrift og ukeblader. Når Nesten Nytt På Nytt nå reduserer opplaget velger kommunen imidlertid å se på det med litt andre øyne. Bakgrunnen for opplagsreduksjonen skyldes rett og slett at mottakere av magasinet, som blant annet blir distribuert av kommunens hjemmetjeneste, har gitt beskjed om at de ikke ønsker å motta det.

Her finner du alle redaksjonelle saker på kommunens hjemmeside 

Lest det før

– De aller fleste av disse forteller oss at de allerede har lest de kommunale nyhetene på nett, sier konstituert leder for hjemmetjenesten, Bente Ratøyen, som sammen med sine medarbeidere i et halvt år har sørget for distribusjon av magasinet til hjemmeboende med bistandsbehov.

Kartleggingen hjemmetjenesten har gjort gjør at opplaget til hjemmeboende nå blir redusert fra 450 til 175 eksemplarer.  Magasinet, som i tillegg distribueres til institusjonsbeboere og pensjonistforeningene, kan også fås gratis dersom man henvender seg på de kommunale bibliotekene, rådhus og kommunehus.

Mer digitale?

Magasinet, som er et resultat av et godt samarbeid med kommunens eldreråd, har blitt godt tatt imot av publikum. Leder av eldrerådet, Rolf Inge Furuhaug, er imidlertid ikke så overrasket over at behovet er lavere enn først antatt.

– Nei, vi vet at flere og flere eldre er i stand til å finne fram på digitale løsninger selv, eller med litt hjelp. Det er flott at de holder seg oppdatert med kommunale nyheter på nett. Eldre er kanskje mer digitale enn vi tror?

Furuhaug mener det imidlertid er viktig at kommunen opprettholder tilbudet til de som ønsker det.

– Det er flott at hjemmetjenesten kan være «avisbud», i tillegg til den flotte jobben de ellers utfører, sier eldrerådslederen.

Neste utgave av Nesten Nytt På Nytt blir distribuert i starten av november og vil inneholde redaksjonelt stoff fra slutten av september og oktober måned.