Har du besøkt Orkland rådhus de siste årene har du sikkert lagt merke til en stadig mer dominerende bjørkeskog. Nå skal den tynnes ut – og det er det flere grunner til.

De som har vært ved rådhuset i høst har sikkert lagt merke til at en god del trær har fått et oransje merke rundt stammen. Det er trær som skal felles. Mange av disse står svært tett på bygningsmassen og forurenser blant annet takarealene med løv og frø, noe som fører til mosegrodd tak. I sommer ble taket skiftet, og det er selvsagt ikke ønskelig at det igjen skal bli overgrodd med mose.

Det er også planlagt å etablere et solcelleanlegg på deler av taket og fjerning av trær vil ha positivt utslag på strømproduksjonen. Til neste år skal selve rådhusplassen forskjønnes, noe som ikke har vært utført på nærmere 40 år. Felling av en del store trær vil være et naturlig forarbeid for dette.

Det er Orkla Bygdeservice som utfører arbeidet, og jobben skal av sikkerhetsmessige årsaker i størst mulig grad foregå på ettermiddagstid og helg. Den fine veden som blir av trærne skal kjøres til kommunens egen vedavdeling hos Sampro på Fannrem. Der blir den håndtert flittig av våre flinke medarbeidere til glede for kunder som trenger noe å varme seg på gjennom vinteren.

Ved varmer flere ganger heter det, og her blir det mange favn å varme seg på!