Koronasituasjonen gir seg mange utslag. Ikke minst byr den på utfordringer for alle arrangører som skal forholde seg til gjeldende smittevernsregler. Kommunen får mange henvendelser om hvordan man skal forholde seg i en krevende tid. Vi forsøker så godt vi kan å gi råd og legge til rette for gjennomføring, slik at det skal være trygt for alle involverte. Derfor er det svært hyggelig når vi får gode tilbakemeldinger fra lag og organisasjoner som er fornøyde med både råd og praktisk bistand som blir gitt. Etter sist helg kom det en stor blomsteroppsats og gode ord fra Knut Håvard Skaugen i Human Etisk Forbund Orkdal til Orkland rådhus. Vi gengir hilsenen i sin helhet nedenfor: 

Til Orkland kommune

Som stor livssynsorganisasjon her i distriktet og arrangør av livets merkedager, er det ikke sjelden vi krysser veier med vår kommune. Et av de faste kontaktpunktene har vært den humanistiske konfirmasjonen. Her har vi i mange år fått bruke kommunens kulturhus. Å drive en frivillig organisasjon som Human Etisk Forbund Orkdal, kan av og til by på utfordringer. Da er det til utrolig hjelp å møte en kommune som er på tilbudssida og det er her vi har fått møte Orkland kommune. Et smil og en replikk som – «vi kan ordne det til helga vi» eller «her er telefonnummeret mitt, bare ring om det skulle være noe» - kan berge mang en dugnadsinnsats.

I år ble det nye utfordringer da pandemien slo inn over oss. Vi har i det siste arrangert 4 navnefester for 8 barn og konfirmasjon for 50 ungdommer. Usikre på hvordan vi skulle te oss, henvendte vi oss til kommuneoverlegen. Her fikk vi rask respons og gode svar som ga oss trygghet for måten vi måtte håndtere dette på. Torsdag ettermiddag var vi likevel litt oppgitt da kommunen meddelte at de måtte forholde seg til nye og strengere smittevernregler. Fredag skulle vi kjøre generalprøve og seremoniene skulle være på lørdag. Da oppleves det befriende å møte en kulturledelse som kaster seg rundt, er kreativ og løsningsorientert. Vi ble invitert til et møte og fant kulturhuset rigget på en ny og spenstig måte. De valgte å se på de nye nasjonale begrensningene som en inngangsport for nye løsninger og de var der. Med velklang fra nystemt piano, også noe de kastet seg rundt og fikk ordnet, ble begrensningene til nye muligheter. Positivitet kan være smittsomt og avle energi, innsats og trivsel. Takk for at dere møter oss på denne måten.

Hilsen

Human Etisk Forbund Orkdal

v/Knut Håvard Skaugen

Knut Håvard Skaugen