Tidligere i sommer kunne du lese om 17-åringene Sander Landrø-Vagnild og Oskar Melbye-Johansen som jobbet som aktivitører på Hamnahaugen i Lensvik. De er ikke alene. Over 50 ungdommer under 18 år fikk sommerjobb i Orkland kommune i år.

Det kan ofte være vanskelig for ungdom under 18 år å få seg sommerjobb, men langt ifra umulig. Orkland har et variert næringsliv med bedrifter som er flinke til å ta inn ungdom i ferieperioden. Orkland kommune vet også å benytte seg av arbeidsvillig ungdom når ferien skal avvikles.

Helse er størst

Kommunen er en stor arbeidsgiver med mange ulike tjenesteområder. Juli måned er den største feriemåneden og da er det flott å ha ferievikarene på plass. Spesielt innen helse- og omsorg er det et stort behov, og i år har 29 ungdommer fått seg jobb i denne sektoren. Både hjemmetjeneste, boliger og helsetun nyter godt av dyktige ungdommer.

Her kan du lese historien om Sander og Oskar som bruker Tik Tok som inspirasjon i sommerjobben

Varierte oppgaver

Barnehagene i Orkland har også behov for arbeidskraft om sommeren. De holder åpent hele sommeren og i år har 11 jenter og 1 gutt fått seg arbeid der. I tillegg er flere ungdommer sysselsatt innen ulike typer av vedlikeholdsarbeid på kommunale bygg og typiske sesongaktiviteter som slåing av gras. De unge har også hatt jobb innenfor renhold og på bibliotek.

Da stillingene ble lyst ut med søknadsfrist 1. april, var det stor interesse. De fleste ungdommene fikk tilbud om jobb i tre uker, og majoriteten av dem innen et område de var interessert i.

Hvorfor sommerjobb?

Foruten noen ekstra kroner i lomma, gir en sommerjobb g verdifull erfaring. Denne erfaringen gir deg stjerner i boka hos fremtidige arbeidsgivere. Gjør du en god jobb, kan du også få en referanse som hjelper deg videre til neste steg i arbeidslivet. En sommerjobb på noen få uker gir deg dessuten en flott mulighet til å teste ut et yrke i en kort periode. I beste fall gir jobben mersmak og en pekepinn på hvilken retning du kan satse på videre. Løsningen ligger i å holde alle muligheter åpne.

Orkland kommune lyser ut sommerjobber for ungdom hvert år med søknadsfrist 1. april, så det er bare å oppfordre ungdommen om følge med neste år!