Sterk og stødig, tidligere 65+, har vært et tilbud til seniorer siden 2011. Fredag 24. september er det klart for stor jubileumsfest i Orklahallen. Den inkluderer kakeservering, underholdning og selvsagt - en liten treningsøkt!

- Vi inviterer både aktive og tidligere deltakere, instruktører og alle andre som lurer på hva Sterk og stødig er, sier koordinator for tilbudet, Kirsten Singsaas Sundsøy, som håper riktig mange tar turen til Orklahallen på fredag klokken 12:00. Dagens underholdning blir besørget av vår egen lokale sangartist Kristian Raanes.

Bein og balanse

Sterk og stødig-tilbudet er rettet mot hjemmeboende eldre som begynner å merke ustøhet, redusert gangfunksjon og som er redde for å falle eller som har falt. Når du blir eldre vil kroppen gradvis bli svekket. Ofte vil du som før var sprek og rask oppleve at du ikke er så sterk som før. Du klarer kanskje ikke å gjøre de samme tingene som før, og mange opplever å få svekket balanse.

- Det er det vi i Sterk og stødig kan hjelpe deg med, sier Sundsøy som forteller at treningen foregår fortrinnsvis i stående, og at hovedvekten er lagt på å styrke beina og å trene opp balansen. Øvelsene vi gjør har relevans til hverdagsaktiviteter.

Vil du bli treningsinstruktør?

Det er friskliv og rehabilitering i Orkland kommune som står for dette treningstilbudet for seniorer, et gruppetilbud som gjennomføres én gang i uka på dagtid hele ti steder i Orkland kommune.

- Vi ønsker oss imidlertid flere instruktører, sier Sundsøy, som spesielt framhever et slik behov på Fannrem, Krokstadøra og i Lensvik, men legger til at de også ønsker seg vikarer til de øvrige gruppene.

Instruktørene vil få opplæring og oppfølging av fysioterapeuter, samt tilbud om instruktørkurs.

Ta kontakt

Sundsøy opplyser at de har ledige plasser på flere av gruppene og oppfordrer nye deltakere til å melde seg på. Prisen for å delta er lav. Kjøper du klippekort får du delta på 15 treninger for 450 kroner.

- Det er bare å møte opp i Orklahallen på fredag eller å ta kontakt med oss på telefon 948 23 420 for å få mer informasjon. Det gjelder både for deltakere og for deg som ønsker å bli instruktør, avslutter Kirsten Singsaas Sundsøy.