Fredag 12. februar har en person fra Trondheim som mandag kveld har fått påvist sør-afrikansk mutasjon vært innom flere plasser i Orkland i forbindelse med jobb. Vi ber om at personer som har hatt nærkontakt fredag 12. februar melder seg.

Den smittede har bosted i Trondheim og oppholder seg ikke i vår kommune. Dette er altså ikke et nytt positivt tilfelle for Orkland.

Pressemelding fra Trondheim kommune:

Da vedkommende har vært innom flere plasser med utgangspunkt i en jobbreise og hadde en del kontakter når han var i Orkland fredag, så velger vi likevel å informere om hvor personen har vært med hensyn til smittekartlegging.

Personen har vært på følgende plasser til angitte tidspunkt fredag 12. februar:

  • Møller Bil Orkdal: kl. 09.00 - 12.20. Vedkommende har bare oppholdt seg i verkstedsdelen og har ikke vært innom butikken/publikumsområde.
  • Toyota Bilia Orkanger: kl. 12.30 - 14.30. Vedkommende har bare oppholdt seg i verkstedsdelen og ikke vært innom butikken/publikumsområde.
  • Rema 1000 på OTI-senteret (Amfi OTI): ca. kl. 14.45 - 15.30. Vedkommende var bare innom og handlet på denne butikken på OTI-senteret.

Har du vært innom butikken eller disse bedriftene i de angitte tidsrommene, så ta ber vi om at du tar kontakt med Orkland kommunes koronatelefon for registrering på telefon 900 31 260. Familier til de som har vært på Rema i angitte tidspunkt skal holde seg i karantene frem til negativt prøvesvar foreligger.

Koronatelefonen åpner i morgen 2 timer tidligere på grunn av dette – altså er åpningstiden i morgen tirsdag 16. februar kl. 08.00 - 14.00

Foreløpig er 6 personer satt i karantene knyttet til dette tilfellet. Smittekartlegging vil pågå utover kvelden og i morgen. De berørte bedriftene er åpne som vanlig i morgen tirsdag. Det er trygt å besøke og handle på disse stedene. Orkland kommune har et godt samarbeid med de berørte bedriftene.

Personen som er smittet av sør-afrikansk mutasjon følges opp av bostedskommunen.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av morgendagen (tirsdag 16. februar)

Informasjon fra Folkehelseinstituttet:


orkland.kommune.no/korona