I år går til pengene til Leger Uten Grenser og DNDis arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. På torsdag tyvstartet frivilligsentralene i Orkland aksjonen med å ringe opp næringslivet med oppfordring om å støtte det gode formålet.

Leger uten grenser er for mange en velkjent organisasjon. Litt mer ukjent for de fleste er kanskje DNDi. Forkortelsen står for Drugs for Neglected Diseases Initiative, og er en internasjonal ideell organisasjon som utvikler nye behandlinger for neglisjerte tropiske sykdommer. Felles for de to organisasjonene er at de forsøker så godt de kan å redde livet for mange millioner av mennesker som står uten helsehjelp. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Her kan du lese alt om årets TV-aksjon

Ringeaksjon

Søndag 23. oktober er dagen da tusenvis av bøssebærere landet over ringer på dører og ber om bidrag. Slik er det også i Orkland, men i år har aksjonskomiteen også valgt en annen framgangsmåte.

– Vi valgte å opprette et ringekorps som fikk i oppgave å kontakte næringslivet i kommunen med forespørsel om å bidra, sier medlem i aksjonskomiteen Rachel Hammervik.

Flere personer var i sving med å ringe torsdag formiddag, og det rapporteres om god stemning og stor vilje til å bidra fra de bedriftene som ble oppringt.

Svært godt formål

En av de som meldte seg til å ringe var kommunedirektør Ingvill Kvernmo.

– De bedriftslederne jeg får kontakt med er svært positive og er enige om at formålet i årets TV-aksjon er svært godt og er enkelt å støtte. Kanskje har det noe med at vi har vært gjennom en pandemi og at vi på nært hold har fått se hva smittsomme sykdommer kan føre til, samtidig som vi har hørt lite om hvordan pandemien har slått til i fattige land.

Trenger bøssebærere

Aksjonskomiteen opplyser at de fortsatt mangler bøssebærere i store deler av kommunen.

– På Krokstadøra har vi full dekning, men ellers er det fortsatt mulig å få utdelt bøsse og ta seg en fin søndagstur og utføre en god gjerning, sier Hammervik, som oppfordrer de som vil bidra om å melde seg på blimed.no

– Hver krone teller og husk at sammen redder vi liv, avslutter Rachel Hammervik, som ber folk om å ta godt imot de som ringer på døra.

Har du ikke kontanter? Husk at du kan bidra på flere måter:

  • Vipps til 2133
  • SMS: Send TVA til 2133 (300 kroner)
  • TV-aksjonskonto: 8380 08 09005