Ungdomsrådet er et partipolitisk uavhengig organ som lar ungdommer påvirke samfunnet vi bor i. I Orkland har vi også et ungdomsråd som ble vedtatt i kommunestyremøtet 24. oktober. På første møte etter nytt valg i høst hadde rådet gleden av å få besøk av kommunedirektøren og ordfører. Under dette møtet pratet de litt om hvordan kommunen blir administrert, samarbeidet mellom politikerne og administrasjonen og hvordan ungdomsrådet skal involveres.

Representanter av ungdomsrådet:

Bastian Skjeldnes- Leder

Hanna Søvik Feragen

Viktor Larsen 

Oliver Selbæk 

Joulia Aljazzar 

Johanne Lund Wormdal 

Mari Hoston 

Thea-Adelen Wangsmo Hansen 

Arian Mosbakk Johansen 

Maren Wuttudal 

Marcus Lillegjære 

Petter Reitan- Nestleder

Johan Grefstad

Vara:

Leah Vennes 

Snorre Røe-Løkstad 

Kai Andre Ramfjord 

Kjersti Berdal

 

Ungdomsrådet laget våren 2022 en spørreundersøkelse som gikk ut til alle ungdommer i Orkland, som omhandlet ungdommers fritid, fritidsaktiviteter, «ungdomsstemmen». Der kom det frem blant annet at ungdommene savnet lavterskel møteplasser. Ungdomsrådet fikk i 2023 midler som de skulle dele ut i tilskudd til aktiviteter og tiltak rettet mot ungdom. Rådet har igjen noen tilskuddsmidler, så hiv dere rundt og send inn en søknad til rådets koordinator Tone Løkstad. tone.lokstad@orkland.kommune Eksempel på tiltak rådet har gitt tilskuddsmidler til: Løkken ungdomsklubb, elevbedriften «ballbingen», MOT-kvelder i Lensvik, Monsetjåren ungdomsklubb, Zircon LAN.

Orkland ungdomsråd er en engasjert gjeng, som ønsker barn og unge i kommunen det beste. Det er bare å ta kontakt med rådets leder, Bastian, eller koordinator om du du har saker eller noe du lurer på.

Kontaktinformasjon:

Bastian Skjeldnes
Telefon: 41 07 61 30

Tone Løkstad
Telefon 92 23 18 99
tone.lokstad@orkland.kommune.no

Lenke til politiskemøter og sakspapirer fra ungdomsrådet:

Politiske møter og sakspapirer - Utvalg - Ungdomsråd (360online.com)