Når en i familien får demens, endrer også livet seg for de som står nær. Nå starter Orkland kommune kurs for pårørende i samarbeid med Orkland demensforening. 

I dag har 101 000 nordmenn demens, og hvert år vil omkring 10 000 nye personer få diagnosen. Ettersom vi lever lenger enn før, vil flere utvikle sykdommen. I 2050 antar Norsk senter for aldring og helse at 238 000 nordmenn vil ha demens. 

Her kan du lese mer om demens 

At livet endrer seg for den som er syk er hevet over tvil. I tillegg blir hverdagen også annerledes for nærmeste familie og andre pårørende. Ofte er det de som skjønner at noe er i ferd med å skje og etter hvert får merke hvilke utslag sykdommen gir. Det er ikke alltid så lett å være de nærmeste. 

Del erfaring og få faglig påfyll 

– Det er derfor vi nå arrangerer kurs, sier demenskoordinator Kjersti Løkken, som sier at kunnskap om demens kan gjøre det lettere å leve med utfordringene som følger med sykdommen.  

Kurset har blitt arrangert flere ganger, men det er første gang det arrangeres i samarbeid Orkland demensforening. I tillegg til å få nyttige råd og innspill, er dette også en møteplass for innbyggere som er i samme situasjon og som man kan dele erfaringer med. 

- Deltakerne får også snakke med fagpersoner som har god kompetanse på området, sier Løkken, som er svært glad for at det nå er etablert en lokal demensforening i Orkland. 

Du kan lese mer om Orkland demensforening på deres Facebooksider 

Fem kvelder i november 

Kurset er lagt opp over fem torsdagskvelder i november (2., 9., 16., 23 og 30.), der disse temaene tas opp: 

  • Hva er demens og demenssykdommer? 
  • Kommunikasjon 
  • Sorg, tap og psykisk helse 
  • Vergemål og fremtidsfullmakt 
  • Hjelpemidler, velferdsteknologi og brannvern 
  • Demensomsorg i Orkland 
  • Pårørendeerfaringer 

Kurset arrangeres i tidsrommet 18:00 – 20:30 i kommunestyresalen på Orkland rådhus. 

Påmelding 

Kunne dette være noe for deg? Da melder du deg på innen 19. oktober på en av følgende måter: 

Har du spørsmål? Da er det bare å kontakte Hukommelsesteamet på samme telefonnummer som nevnt over.