Orkland klatrer på de fleste målepunktene i Kommune-NM som viser attraktivitet for næringslivet. På seks år har kommunen løftet seg 34 plasser opp på landsgjennomsnittet til plass nummer 150.

Kåringen viser at Orkland plasserer seg som nummer 15 i Trøndelag. Det er imidlertid ikke plasseringen i seg selv som gjorde at regiondirektør Tord Lien i NHO Trøndelag tok turen til Orkland på mandag for å overrekke blomster og hilsen til ordfører Oddbjørn Bang.

Her kan du lese mer om resultatene i årets Kommune-NM

Framgang til tross for sammenslåing

- Grunnen er at Orkland har god framgang på vårt barometer. Framgangen kommer i en periode da kommunen har måttet bruke store ressurser på kommunesammenslåing. At de da sammen med næringslivet klarer å skape vekst på mange av våre måleindikatorer er sterkt, sier Lien, som tror på fortsatt framgang neste år.

Det jevne som drar

Lien mener kommunen er en ambassadør for de kommunene som satser langsiktig.

- Orkland er et bevis på at det det er det jevne som drar, sier Lien og viser til at kommunen går fram mellom 20 og 40 plasser på områdene næringsliv, arbeidsmarked, demografi og kommuneøkonomi.

Får ros fra medlemsbedrifter

Han peker på at det er utfordringer på enkeltområder, men at det gjøres et godt stykke arbeid for lokale bedrifter.

- Det er også noe vi i NHO hører fra våre medlemsbedrifter i kommunen, poengterer Tord Lien, som foretok blomsteroverrekkelsen i Norsk kyllings nye lokaler på Orkanger sist mandag.

 

Om Kommune-NM

Kommune-NM er en årlig rangering i regi av Næringslivets hovedorganisasjon (NHO). Her rangeres de økonomiske prestasjonene og rammebetingelsene for næringslivet i norske kommuner. Kommune-NM 2021 dekker fem temaområder:

  • Næringsliv
  • Arbeidsmarked
  • Demografi
  • Kompetanse
  • Kommuneøkonomi

Kommune-NM er utelukkende basert på kvantitative data hentet fra offisielle statistikker. Årets kåring baseres på tall for 2020. Kommune-NM omfatter også tidsserier tilbake til 2014, slik at det er mulig å analysere utvikling over tid på de ulike områdene.