Krigen i Ukraina fortsetter med uforminsket styrke, og flere kommer til Orkland for å søke vår trygghet. Når boliger skal klargjøres, er det de ansatte på Orkdalstorget som trår til.

– Vi trenger pent brukte sofaer, stuebord, spisebord, lenestoler og TV-benker, sier Knut Erik Halvorsen som leder den arbeidsvillige staben på Orkdalstorget.

Holder du på å bytte ut møbler, eller har kjellerstua full av møbler som du vil gi bort, kan du ta kontakt med Halvorsen på telefon 46 89 34 27. Når du har meldt inn at du har møbler som er av interesse, vil Orkdalstorget gjøre avtale med deg for henting.

– Våre ansatte er vant til å kjøre rundt i hele Orkland kommune, både for å hente møbler og for å møblere boligene med det mest nødvendige som må på plass når nyankomne flyktninger blir bosatt. I tillegg til å installere møblene utfører også Orkdalstorget enkle småreparasjoner i boligene, slik at alt skal være i orden til innflytting. På denne måten er vi blitt et viktig ledd i kommunens bosettingsarbeid, sier Halvorsen, som er stolt av den innsatsen som gjøres.

Møblene blir midlertidig lagret i Orkdalstorgets lager på Follo, der de også har lagret madrasser, sengetøy og en del kjøkkenutstyr. Hvitevarer blir i all hovedsak innkjøpt fra lokale leverandører, men har du slike varer i god stand som du vil gi bort kan dette også være aktuelt.

– Men vi ønsker ikke brukte vaskemaskiner, det har vi litt dårlig erfaring med, sier Knut Erik Halvorsen, som imidlertid gjerne oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de har møbler i de kategoriene som nevnt ovenfor.