Har du lyst på flotte naturopplevelser i to av kommunens flotteste innsjøer? For en rimelig penge kan du få nydelige turer på Øyangsvatnet og Storvatnet.

I tidligere Agdenes kommune var det lagt til rette for at folk i sommerhalvåret kunne leie kano til bruk på de to naturperlene. Slike positive tiltak videreføres også i vår nye kommune. I alt ti kanoer er tilgjengelige, syv ved Øyangsvatnet og tre kanoer ved Storvatnet.

Kanoene ligger ved de to innsjøene, mens vester og årer leveres ut etter nærmere avtale.

Hvordan leier du?

Avtale om leie av kano i Øyangsvatnet gjør du ved å kontakte Orkland kommune på 72 46 73 00 mellom klokken 09:00 – 15:00 på hverdager. NB! I uke 28 og 29 er det mulig å ta kontakt på følgende datoer: 8., 10., 14., og 16. juli. I uke 30 er tjenesten ikke betjent, men fra uke 31 er det åpent alle virkedager for å gjøre avtale.

Leie av kano i Storvatnet gjør du gjennom å ta kontakt med Bente Handberg på telefon 411 00 482. Hun er tilgjengelig alle dager, også i helgene. Det koster 100 kroner per døgn per kano, inkludert årer og vester.

Fuggeløya på Øyangsvatnet John Olav Vinge.jpg
Overnatting ute skaper minner for livet. Foto: John Olav Vinge

To perler

Øyangsvatnet ligger 126 meter over havet, og er den største innsjøen i kommunen. Området rundt sjøen er et populært område for hytter og friluftsliv. Det går offentlig vei fram til østenden av sjøen, og her er det opparbeidet plen ned mot en fin sandstrand ved vatnet.

Storvatnet ligger i Vassbygda, kun 6 meter over havet. På det dypeste er Storvatnet 16 meter, noe som gjør at bunnen ligger godt under havets overflate. Ved østenden av vannet er det friområde med badeplass, grillplass, sandvolleyballbane og skotthyllbane.

Da gjenstår det bare å gjøre avtale – god tur!