Mandag 4.september starter utbedringsarbeider av gang- og sykkelvegen i Skolevegen i Råbygda. Dette er en gang- og sykkelveg som blant annet benyttes av skoleelevene ved Gjølme skole.   

Varigheten av prosjektet er ennå noe usikker, men foreløpig stipulert til midten av oktober. Arbeidene vil medføre at gang- og sykkelvegen midlertidig vil bli flyttet til det ene kjørefeltet.

– Det vil dermed bli bare ett kjørefelt tilgjengelig for biltrafikk, og dette vil bli lysregulert i den aktuelle perioden, sier avdelingsleder Ivar Lillery.

For nedre del vil prosjektet i hovedsak gå ut på utskifting til stabile masser som forankres med geonett. For øverste del av vegen, opp til P-plassen, oppgraderes veggrøft og skråning med pukk for stabilisering og god avrenninga av overvann.

– Hele gang- og sykkelvegen, som har total lengde på 390 meter, vil bli asfaltert på nytt etter at stabiliseringstiltakene er utført, sier Lillery, som oppfordrer alle trafikantene om å vise hensyn til hverandre i anleggsperioden.