Kommunen selger en Think fra 2010. Leverer du bud innen fredag 11. august, kan den historiske bilen bli din.

Th!nk Nordic AS (ja, slik skrev fabrikken navnet sitt) var en norsk bilprodusent som ble grunnlagt i 1991 og begjært konkurs i 2011. Selskapet er kjent for bilen Th!nk City, en elbil med plastkarosseri, produsert på Th!nks fabrikk på Aurskog.

Daværende Orkdal kommune var tidlig ute med sitt miljøengasjement og gikk offensivt ut og anskaffet en Think-utgave allerede i 2010. Den var i daglig drift i mange år.

– Nå er den pensjonert og skal selges, forteller enhetsleder for tekniske tjenester, Nils Arne Sletvold, som har den detaljerte historien bak anskaffelsen.

Lang leveringstid

– Elbil var en sjeldenhet den gangen, noe som også gjenspeiler seg i prisen på bilen som den gang var cirka 350 000 kroner. Det må nok karakteriseres som mye penger for lite bil, det må jeg innrømme, ler Sletvold.

Det offentlige er pålagt å gå ut med anbudskonkurranse på slike kjøpesummer, men på grunn av mangel på tilbud fra bransjen ble bilen anskaffet som et direktekjøp fra Melhus Bil. Sletvold forteller at de presiserte ønske om litium-batterier på bilen, noe som førte til ekstra lang leveringstid på den lille gule bilen som er oppgitt å ha rekkevidde på 18 mil, og toppfart på bortimot 110 kilometer i timen.

Reparasjonsobjekt

– Bilen var en trofast tjener i mange år, men den siste tiden har den stått parkert grunnet tekniske problemer. Sannsynligvis er det en feil ved et kretskort, og bilen selges derfor som et reparasjonsobjekt, opplyser Sletvold.

Ifølge enhetslederen har flere interessenter vært på banen med ønske om å kjøpe seg den smått historiske bilen, men kommunen ønsker selvsagt at flere samlere skal få mulighet til å by på bilen.

Nå har du sjansen!

Ønsker du å gi bud på den historiske bilen? Da legger du budet i en lukket konvolutt, sammen med ditt navn og kontaktopplysninger, og sender det til Orkland kommune, tekniske tjenester, Postboks 83, 7301 Orkanger.

– Konvolutten må være oss i hende innen fredag 11.august og budgiveren med det høyeste budet vil få tilslaget, sier Nils Arne Sletvold.