Har du deltatt på den store landbruksmessa Agroteknikk på Lillestrøm 25. til 28. november? Da ønsker vi at du er svært observant på forkjølelsessymptomer og tar en selvtest.

- Er testen din positiv tar du kontakt med din fastlege og bestiller deg en PCR-test, sier kommuneoverlege Jimmy Wikell.

Det er allerede kjent at flere besøkende på messen har registrert koronasmitte i etterkant.

Selvtester

Har du luftveisymptomer kan du få selvtest fra Orkland kommune. Utlevering av selvtester på dagtid på hverdager foregår ved Orkland rådhus på Orkanger og på kommunehusene i Lensvik, Meldal og Krokstadøra. I helgene er det hjemmetjenesten som tar ansvar for utlevering av selvtester.

Dette gjør du:

Mandag - fredag:
Ring kommunen på telefon 72 46 73 00 mellom klokken 09:00 til15:00 for å avtale utlevering av selvtester. Utleveringstidspunktet blir i utgangspunktet fra 14:30 til 15:00 mandag til fredag. Hvis dette ikke passer avtales utleveringstidspunkt ved bestilling. Vi ber om at du bruker munnbind når du henter deg test.

Lørdag - søndag:
Bruk telefonnummeret i ditt geografiske område (se oversikt under) i tidsrommet klokka 12:00 til 14:00 så vil hjemmetjenesten bistå deg. Da kan du avtale direkte hvor mange tester det er behov for og hvor du kan hente dem:

Viktig: Hjemmetjeneste leverer kun ut testen. De tar ikke testen for deg og de er ikke informasjonstjeneste. I pakningsvedlegget ligger beskrivelse av hvordan du tar testen. Blir selvtesten positiv holder du deg isolert fram til du får tatt en PCR-test og får endelig svar på den. Denne testen bestiller du hos din fastlege!