Fredag 19. mars ble årets UKM i Orkland sendt digitalt. Den forhåndsinnspilte sendingen viste seg å bli svært populær.

- Hver av de fire forestillingene ble sett av mellom 250 til 300 personer. I gjennomsnitt så hver enkelt hele 60 prosent av sendingene. Det er vi svært godt fornøyd med, sier leder for kulturskolen i Orkland, Helge Rolstadås.

Årets UKM ble av velkjente årsaker en digital affære i år. Kommunen engasjerte derfor profesjonelle krefter på både lyd, lys og kameraproduksjon for å sikre en best mulig digital opplevelse for publikum. Alle deltakerne ble invitert til innspilling lørdag 13.mars. Materialet ble redigert sammen til fire ulike sendinger og ble vist på UKMs digitale plattform.

- Det er ingen tvil om at deltakerne fortjener de høye seertallene. Kombinert med at de er dyktige, dekker de også et bredt spekter av uttrykksformer, sier Rolstadås.

Selve hovedsendingene ble kun vist fredag 19. mars, men alle som ønsker å se enkeltinnslag kan nå klikke seg inn på ukm.no og nyte dem på nytt, opplyser Helge Rolstadås.

Til tross for årets suksess ser kulturskolerektoren imidlertid fram til at UKM kan arrangeres på «gammelmåten» neste år.

Fikk du med deg artikkelen om korps? Hvis ikke kan du lese den her:

-Alle får være med i korps