Har du kjørt på fylkesvei 714 det siste halvåret, og passert avkjøringen til Krokstadøra? Da har du garantert sett byggeaktivitet. Snart er arbeidene ferdig og en kjærkommen etablering er på plass.  

Det er Orkland kommune som står bak etableringen av det nye servicesenteret som vil komme til nytt for både fastboende og forbipasserende. Med splitter ny Coop Prix-butikk, bensinpumpe, elbilladere fra Kople, tømmestasjon for bobiler, hytterenovasjon og bussholdeplasser blir dette et knutepunkt for mange. I tillegg til alle servicefunksjonene inneholder også området en helt ny brannstasjon.   

Ferdigstilt i november 

– Selv om det er mange aktører involvert som krever koordinering, jobber vi mot en felles overtakelse i starten av november, sier prosjektleder Dario Leko, som opplyser at kostnadsrammen for hele prosjektet er på 76 millioner kroner.  

Utvidet åpningstid 

Overleveringen av Coop Prix markerer startskuddet for innflyttingen, der målet er at de første kundene skal kunne gjøre unna julehandelen i splitter nye butikklokaler. I tillegg til den ordinære åpningstida vil den nye butikken tilby en bemanningsfri tjeneste ved bruk av Coop Key-appen.  

– Så snart du har installert denne på telefonen din, kan du låse deg inn i en ubemannet butikk og handle utenfor ordinær åpningstid unntatt på søndager, sier Leko, som mener dette kan være et godt supplement for både fastboende og forbipasserende. 

Effektiv utrykningsvei 

– Brannstasjon skal etter planen også overleveres i november, men vil ikke bli tatt i bruk før utomhusarbeidet er ferdigstilt, sier Leko. 

Han opplyser at på samme måte som ved Orkland hovedbrannstasjon, skal utrykningskjøretøyene også her kjøre direkte ut på fylkesveien. Det kreves imidlertid en egen tillatelse fra Trøndelag fylkeskommune for å etablere en slik utkjøring, og det kan ta noe tid før denne foreligger. Brannstasjonen vil derfor ikke tas i bruk før dette er i orden.  

– Orkland brann og redning er godt orientert om status for dette arbeidet og brannsjefen beroliger med at dette ikke har konsekvenser for beredskapen i nærområdet fordi eksisterende brannstasjon fortsatt er operativ.  

Politisk enighet 

Etablering av serviceområdet på Krokstadøra ble første gang omtalt i tidligere Snillfjord kommune. Etter sammenslåingen i 2020 vedtok kommunestyret i Orkland allerede i desember samme år at prosjektet skulle realiseres. I samme vedtak inngikk også etableringen av aktivitetsparken på Krokstadøra, som ble ferdigstilt høsten 2022. Orkland kommune er byggherre for hele byggeprosjektet ved avkjøringen til Krokstadøra, mens Fosenhus AS ble valgt som hovedentreprenør etter en anbudskonkurranse våren 2022.